Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, HDP Ağrı Milletvekili Leyla Zana'nın görüşme talebini kabul etti. Zana ve Erdoğan'ın görüşeceği açıklaması Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'dan geldi.

Görüşmenin tarihinin kesinleşmediğini de söyleyen Kalın, "Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Leyla Zana'nın programları uygun olduğunda görüşme gerçekleşecek" dedi.

Kalın Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yaptığı basın açıklamasında şunları söyledi:

Terör örgütü ile yapılan mücadele hiçbir zaman Kürtlerle yapılan bir mücadele değildir. Bunun tersini iddia etmek, terör örgütünün Kürtleri temsil ettiğini, hatta onları eşitlemek anlamına gelir ki bunun hakikatlerle bir ilgisi olmadığı çok açık bir şekilde ortadadır. Terör örgütünün kendini Kürt vatandaşlarımızın hamisi, temsilcisi gibi gösterme gayreti olabilir, bu bir propagandadan ibarettir."

Zaman zaman bize yapılan 'çatışmalar dursun, operasyonlar durdurulsun, şu yapılsın bu yapılsın' türü çağrıların doğru adresi 'terör örgütüne silah bırakma' çağrısıdır. Bizim onlara da çağrımız, bize, kamu düzenini kurmak için yaptığımız faaliyetlerle ilgili çağrı yapmak yerine, terör örgütüne ve onların bağlı olduğu gruplara silah bırakmaları yönünde çağrı yapmalarıdır."

'PKK BAĞLANTILI GRUPLARIN TEMSİLİNE KARŞIYIZ'

Cenevre'de en üst düzeyde temsil edileceğiz. Cenevre'de PKK bağlantılı grupların temsiline karşıyız. Suriye'nin kuzeyinde fiili duruma müsamaha göstermeyiz.

'DOĞU'DA BELEDİYELERİN YASADIŞI FLİYETLERİNİ GÖRDÜK'

Özellikle son aylarda Doğu ve Güneydoğu’da belli belediyelerin ne tür yasadışı faaliyetler içinde olduğunu biz gördük. Bunu yasal çerçeveye, kılıfa uydurmaya çalışıyor olabilirler. Ama bu hendeklerin çukurların hangi makinalarla ne tür imkanlarla kazıldığı artık herkes tarafından biliniyor. Dolayısıyla burada Cumhurbaşkanımızın yaptığı çağrı doğrudan bununla ilgilidir yani devletin verdiği imkanları devlet aleyhine kullanmaya çalışanların önüne geçmek amacıyla yapılmış bir çağrıdır. (Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, kaymakamlarla buluşmasında kullandığı ‘Gerekirse mevzuatı bir kenara koyun’ ifadesiyle ilgili yaşanan tartışmalara ilişkin)

İşte Zana'nın Erdoğan'a ileteceği üç talep!

TBMM Başkanı: Leyla Zana'nın maaş ödemesi yapılmadı

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr