Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, geçtiğimiz Pazartesi günü Bakanlar Kurulu toplantısının ardından açıklamalarda bulunmuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Can Dündar ve Erdem Gül’ün tahliyesine ilişkin, "Anayasa Mahkemesi'nin kararını kabul etmek durumunda değilim, saygı da duymuyorum." sözlerini değerlendirmişti. Kurtulmuş, "Sayın Cumhurbaşkanımız, AYM'nin kararıyla ilgili kendi kişisel konumunu ortaya koymuştur." demişti.

AKP 24. Dönem Konya Milletvekili ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mustafa Akış, Numan Kurtulmuş'a ve sözcüsü olduğu hükümete Twitter üzerinden cevap verdi. Akış'ın cevabı şöyle:
"TC Cumhurbaşkanı; anayasamıza göre 'devletin ve hükümetin' başıdır ve Anayasa'nın uygulanmasını gözetir. (Md.104). AYM son kararında; 148. maddeye aykırı bir biçimde yerel mahkeme yerine geçerek karar vermiş, tabii hakim ilkesini ihlal etmiştir. Cumhurbaşkanımızın, AYM kararını eleştirmesi, 'kişisel konumlanma' değil; 'devletin ve hükümetin başı' sıfatıyla bir açıklamadır. AYM'nin hukuk ihlali yapmaması için yapılacak bir düzenleme; hükümetin tasarrufunda değildir. Düzenlemeyi yapacak olan yasamadır, TBMM'dir."

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr