Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Saray'da düzenlediği basın toplantısında, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu, soruları yanıtladı.

Kalın, terörle mücadeleye ilişkin, "Türkiye'ye terörle mücadele konusunda zaaf yaratabilecek birtakım tavsiye ve telkinlerde bulunmak yerine, Avrupalı dostlarımızın terörle mücadele konusunda tavizsiz bir şekilde Türkiye'nin yanında durması gerekir" dedi.

AB'nin, Terörle Mücadele Yasası'nda değişiklik şartına değinen Kalın, "Terörle mücadele konusunda Türkiye'yi zaafa uğratacak bir adım atmamız elbette mümkün değil. Dün ve bugün yaşanan hadiseler zaten bu konudaki haklılığımızı bir kez daha teyit etmiş durumda" ifadelerini kullandı.



"ALMANYA PKK'NIN ÖRGÜTLENMESİNE SON VERECEK TASARILARI GÜNDEMİNE ALABİLİR"

Alman Federal Meclisinin 1915 olaylarıyla ilgili kararını eleştiren Kalın, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Alman Federal Meclisi, yalan yanlış tarih bilgisiyle ve sorumsuzluk örneği olan böyle bir siyasi gündemle Türkiye'ye yüklenmek yerine, PKK terör örgütünün Almanya'daki örgütlenmesine son verecek, Neonazi cinayetlerini önleyecek birtakım tasarıları gündemine alabilir. Bu, Alman toplumuna da Türkiye-Almanya ilişkilerine de daha iyi katkı verecektir."

DİPLOMA AÇIKLAMASI NE YAPALIM YANİ MİLYONLARCA ÇOĞALTIP ADRESLERE Mİ GÖNDERELİM?

Kalın, Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkındaki diploma tartışmalarıyla ilgili  şöyle konuştu:

"Pek de ciddiye alınmayacak şeyler ama ne amaçla sürekli köprütülüp getirildiği ortada. Diplomanın kopyaları internet sitelerinde ve gazetecilerle paylaşıldı. Rektörümüzün de açıklamaları var. Ne yapalım yani milyonlarca çoğaltıp adreslere mi gönderelim? Aslı astarı olamayan bir şey olduğunu kendileri de görürler ama dert başka. Erdoğan karşıtlığı prim yapıyor, birileri bunu gündemde tutarak prim yapmaya çalışıyorlar."

"HAKAN FİDAN GÖREVİNİN BAŞINDA"

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, Milli İstihbarat Teşkilatı Müsteşarı Hakan Fidan'ın görevinin başında olduğunu belirterek, "Bu, sayın Hakan Fidan'ı yıpratma operasyonudur. Ama burada hükümetimizin, Cumhurbaşkanımızın tavrı son derece nettir. Görevinin başında, görevini de iyi yapan bir müsteşarımız vardır." dedi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr