Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu'nu makamında ziyaret etti. Topçu'ya ziyaretinde danışmanı Kadir Başer, Abhazya Türkiye Ticaret ve Ekonomik İlişkiler Temsilcisi Ruhi Karaalp, Abhazya Dernekleri Federasyonu Başkanı Ahmet Ceylan eşlik etti. Ziyaret sırasında açıklamalarda bulunan Yalçın Topçu, "Ülkemizin iki tane ciddi problemi var. Birisi bölücü terör örgütü, ikincisi medeniyet coğrafyamızda yüzyıl sonra Çanakkale'de karşımızda olanların sayısı artarak yapmaya çalıştıkları Türkiye'siz, Ankara'sız yeni bir harita belirlemek. Bu iki problemler devlet ve millet olarak karşı karşıyayız. Bölücü terör örgütünün arkasında 72 düvelin olduğunu biliyoruz. Devlet ve millet olarak bunu da açıklıyoruz. Bölücü terör örgütüne lojistik destekten tutun da her türlü desteği verenlerin kimler olduğunu biliyoruz. Ne yaptıklarını hem millet, hem de devlet olarak biliyoruz. Tüm bu durumu Cumhurbaşkanımız hem muhataplarımız, hem de uluslararası camiada ifade edilmiştir. Dostumuz olduğunu söyleyenler en kısa zamanda terörün küresel bir bela olmaktan çıkartılmasında Türkiye Cumhuriyeti'nin devletiyle milletiyle birlikte 40 yıldır süren bir mücadeleye cidden katkıda bulunmalarını bekliyoruz" dedi.

"VATANDAŞLIKTAN ÇIKARILMALILAR"

Topçu, CHP'yi eleştirerek, Cuma günü mecliste yapılacak oylamadan milletin beklediği sonucun çıkacağını belirterek, şöyle konuştu:

"Terör örgütünün sempatizanı olan o parti maalesef ana muhalefet partisi ile birlikte aynı noktada buluşması bütün milletimizin vicdanını yaralamıştır. Cuma günü yapılacak olan oylamada milletimizin beklediği sonuç çıkacaktır. Milletimiz terör örgütüne yardım yataklık, destek verenleri kendi meclisinden temizleyecektir. Teröre de destek verenlerin kamudan da temizlenmesi gerekiyor. Kamuda da aynı durum uygulanmalıdır. Gerekirse vatandaşlıktan da çıkarılmalıdırlar. Her bireyin hak ve ödevleri vardır. Ödevler yapılmıyorsa, devlete, millete, insanımıza düşmanlık ediliyorsa çocuklarımıza kastediliyorsa gereken ne varsa kamunun her alanında yapılmalıdır. Mecliste bulunanlar şunu unutmamalıdır ki; onları oraya gönderen milletin kendisidir. Milletin iradesine göre davranmak mecliste bulunanların başlıca görevidir. Ana muhalefet partisinin de yer alan milletvekillerinin kendilerine oy verenlerin haklarını koruma noktasında gerekeni yapmalıdırlar. Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu partiye oy verenlerin mecliste durdukları yeri asla içlerine sindiremiyorlar. Ben sindiremedim."

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr