HDP Kadın Meclisi HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ başkanlığında partinin genel merkezinde toplandı. Toplantıda konuşan Yüksekdağ, iktidarın kendisine bağlı bir savaş birimini örgütlemiş durumda olduğunu ileri sürdü. Yasa dışı paralel bir yapılanmayla Cizre’de, Sur’da bir özel savaş yürütüldüğünü iddia eden Yüksekdağ, “Bakmayın, oturup kalkıp darbeye karşı mücadele dediklerine, paralel güçle mücadele dediklerine. Kendileri durmadan paralel yapı üretiyor. Bugün Türkiye’de yeni bir paralel yapı daha üretildi. Saraya bağlı özel savaş yapısı. Hükümeti, mevzuatı tanımayan, anayasayı dikkate almayan kuralsızlıklarıyla hareket eden bir paralel yapı doğdu. Merkezi de şu an Kürt illeri, Cizre’dir, Sur’dur. Bugün saraydaki zat Ergenekon atına binmiş, iktidar, başkanlık için şahlanacağını sanıyor. O at sırtından kimleri attı. Ergenekon atına binip o sarayda ömrübillah başkan olacağını sananlar kuvvetle ve dehşetle yanılıyorlar demektir. Bugüne kadar bu kirli savaş yapısının maşallah dediği 3 gün yaşamadı. Bugün de bu şiddet ve zulüm iktidarı kendi sonuna doğru gidiyor. Bizler bu sonun bir parçası olmayacağız.” ifadelerini kullandı.

“TÜRKİYE KESMEDİ, EKVADOR’DAKİ KADINLARIN BAŞINA MUSALLAT OLDULAR”

‘Bugün Türkiye’de kadına şiddet uygulamak kesmedi bunları, bu sefer Ekvador’daki kadınların başına musallat oldular’ diyen Yüksekdağ, bu duruma acı acı güldüklerini belirtti. Yüksekdağ, “Sayısız dünya liderine karşı düzenlenebilecek protestolardan sadece birisi Türkiye cumhurbaşkanına karşı düzenlendi. 3 kadın çıktı, slogan attı. Dünyada başka hiçbir örneği yoktur. 3 kadının demokratik bir protesto hakkını kullanmasının ardından o liderin korumaları tarafından dövülmesi ve şiddeti uygulanması örneği. Hiç utanmadan ele güne karşı nasıl algılanırız diye düşünme basiretlerini dahi yitirerek Ekvador gibi bir ülkede aynı yöntemi uyguluyorlar. Nerede olursa olsun kadına karşı uygulanan şiddet utanç vericidir.” şeklinde konuştu.

“MASANIN DAĞITILDIĞI O NOKTAYA TEKRAR DÖNÜLMESİNİ İSTİYORUZ”

Çözüm süreci hakkında değerlendirmelerde bulunan HDP Eş Genel Başkanı, sözlerini şöyle sürdürdü: "Türkiye halklarının sancıdan çıkabilmesi için Kürt sorununda komplocu siyasete son verilmesi, Öcalan üzerinde uygulanan esaret politikasının bitirilmesi gerekiyor. Tecridin derhal kaldırılması ve bütün sorunların çıkış yeri olan masanın dağıtıldığı o noktaya yeniden dönülmesini istiyoruz."

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr