Nüfus kayıtlarında 14 Nisan doğumlu görünen Abdullah Öcalan’ın gerçekte 4 Nisan’da doğduğunu öne süren yandaşları, 2004 yılından itibaren her yıl 4 Nisan’da Halfeti'de kutlama törenleri düzenledi. Halfeti’nin Ömerli Mahallesi’nde dünyaya gelen Öcalan’ın doğum günü kutlamalarına binlerce insan katılırken, geçmiş yıllarda Ömerli Mahallesi'ne gitmelerine izin verilmeyen PKK yandaşları ile güvenlik güçleri arasında gerginlikler yaşandı. 2009 yılında 2 kişinin öldüğü olayların ardından son 5 yıldır Öcalan'ın doğum gününü kutlamak isteyenlerin mahalleye gitmesine izin verildi.



ŞANLIURFA VALİLİĞİ YASAK KARARI ALDI

Bu yıl ise Şanlıurfa Valiliği, Abdullah Öcalan’ın 67’nci doğum günü kutlanacağı 4 Nisan öncesi aldığı bir kararla kent merkezi ve ilçelerde 1 ile 6 Nisan tarihleri arasında her türlü etkinliğin iptal edildiğini duyurdu. Bu kararın ardından polis, kentte güvenlik önlemlerini en üst seviyeye çıkardı. Kentin giriş noktalarında zırhlı araçlarla uygulama noktası oluşturan polis, şüpheli araçları durdurarak arayıp, içinde bulunanları kimlik kontrolünden geçiriyor.

Öte yandan Öcalan'ın doğum gününü kutlamak için daha önce tertip komitesi oluşturan Tutuklu ve Hükümlü Aileler Federasyonu ile HDP ve DBP üyeleri ise yasak kararına rağmen 4 Nisan'da kutlamayı gerçekleştireceklerini söyledi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr