Özel güvenlik görevlileri tarafından polis noktasına teslim edilen şüpheli, burada sigara içince bu kez polis ile özel güvenlik görevlileri birbirine girdi.


Olay, öğlenden sonra Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, Mustafa B., muayene ve ilaç yazdırmak için acil servise gitti. Mustafa B., kendisinden kimlik isteyen görevli hemşire Rahime G.'ye saldırmaya kalktı. Acil serviste yaşanan tartışma üzerine hastanenin özel güvenlik görevlileri, hemşireyi dövmeye kalkan Mustafa B.'yi etkisiz hale getirerek, polis noktasına götürdü. Burada sigara içen Mustafa B.'yi gören acil servis doktoru, polise tepki gösterdi. İddiaya göre, polisler doktorlara şüphelinin sigara içmesine özel güvenlik görevlilerinin izin verdiğini söyledi.

Bunun üzerine polis ile özel güvenlik görevlileri arasında tartışma çıktı. Kısa sürede tartışmanın arbedeye dönüşmesi üzerine hastane polisleri, telsizle anons yaparak takviye güç çağırdı. Bir süre sonra acil servise gelen polisler, meslektaşları ile özel güvenlik görevlileri arasındaki tartışmayı sonlandırdı.


Olayın ardından polis saldırıya uğrayan hemşire Rahime G. ile şikayetçi olduğu Mustafa B.'yi ifadelerini almak üzere Yenişehir Polis Merkezine götürdü.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr