İleri üretim teknolojileriyle birlikte uluslararası firmalar karşısında hem Türkiye hem de yurtdışı pazarlarında her geçen gün endüstrinin payı artmaya devam ediyor.

SANAYİ VE ÜLKE EKONOMİSİ İÇİN ÖNEMLİ ORTAKLIK

Sektörde güçlü bir oyuncu olan Mert Grubu, 14 ay süren görüşmeler sonucunda Türkiye’nin öncü planet dişli kutusu üreticisi PDS-Planet ile uzun süreli bir işbirliği anlaşması imzaladı. Mert Grubu'nun teknik ve ticari ayağı konumunda bulunan Mert Teknik A.Ş., PDS-Planet'in "Proje, Teknik Satış ve Pazarlama Ortağı" olarak şirketin üretim dışındaki tüm faaliyetlerini üstlendi. Firma, global pazarlama stratejileri ile ihracata da ağırlık vererek ülke ekonomisine katkılarını artırmayı hedefliyor. Yapılan işbirliği ile endüstriyel bölgelerde etkinliğin artırılması hedefleniyor.

Mert Teknik A.Ş Genel Müdürü Murat Babuçcu, PDS-Planet’in katkısını ve yaklaşımını şöyle özetliyor: ‘’On yıl öncesine kadar Türkiye’de ihtiyacın tamamı ithal ürünlerle karşılanırken, PDS-Planet'in bu konudaki girişimi yerli dişli kutu kullanım oranının artmasını sağladı. Ulusal bir marka olarak uluslararası bir kalite seviyesini yakalamayı başarmasının yanısıra, hem fiyat hem de teslim süresindeki avantajı markaya sürekli ve hızlı bir büyüme getirdi.”

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr