1994 yılında Açıkhava Tiyatrosu'nun arka kısmında "Şehzade" adıyla hizmet vermeye başladıktan sonra, 2004'ten bu yana "Cahide" adıyla faaliyet gösteren ünlü mekanda birçok sanatçı sahne almıştı.

Ünlü mekan bugün iş makineleri ile yerle bir edildi. Yapı Kontrol Müdürlüğü ekipleri, zabıta eşliğinde mekanı tahliye ederek, yaklaşık 2 saatte yıkımı gerçekleştirdi.


İşletme sahibi Ekber Alkan, yıkım kararı ile ilgili tepkisini dile getirerek, hukuk sürecinin devam ettiğini savundu.

Alkan, “Bize verilen süre bir hafta. Böyle bir tesisin bir haftada tahliye olması mümkün değil. Aylar sonrasına alınmış rezervasyonlar var. İzzet Çapa işletmeci olarak çok mağdur kalacak. O da haksızlığa uğramış durumda. Onun da manevi kayıpları var. İş kayıpları onun da olacak. Ben üst mahkemeye güveniyorum. O dava mutlak surette çözülecektir. Haklılığımız anlaşılacaktır. Biz yürütmeyi durdurma talebinin olduğunu belediyenin üst makamlarına bildirdik. 'Hukuki değerlendirmeye bakın, burada usulsüz bir karar var' diye beyan ettik. 'Telafisi güç zararlar doğacak. Yıkımdan vazgeçin, herhangi bir işlem yapmayın' diye. Ama buna rağmen alelacele bugün yıkım gerçekleştirildi" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait alan üzerinde kurulu mekanın yıllar önce işletmeciye kiralandığı, kira süresinin dolması üzerine de mahkeme tarafından tahliye kararı verildiği öğrenildi.




.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr