Açlık grevinin kritik günlerine gelen Nuriye ve Semih için ülkenin dört bir yanından yapılan çağrılar sürerken, Sanat Meclisi alanlara çıkalım diyerek dayanışmayı büyütmek için sanatçıları işbaşına çağırdı. Sanat Meclisi’nin pankartı ardında önceki gün  sanatçılar açıklamalarında, "haksız ve hukuksuz bir şekilde işinden atılan insanların derhal işe geri alınması" çağrısı yaptı.

Eylemin başında bir açıklama yapan tiyatrocu Mehmet Esatoğlu, “ Açlık grevine başladıklarında her taraftan duyurdular. Yine görmezden ve duymazdan gelenler oldu. Ama artık çok kritik günlere geldik. Arkadaşlarımız sağlık sorunu yaşamaya başladı” dedi.

"EKMEK KAVGASI İNSAN ONURUNUN DİĞER ADIDIR"

Sanat Meclisi adına basın açıklamasını okuyan şair İbrahim Karaca da "“Dostlarımız iş, ekmek ve adalet mücadelesi vermektedirler ve dünyaya karşı şunu haykırmaktadırlar: ‘Ekmek kavgası, insan onurunun diğer adıdır! İşimizi geri istiyoruz!’ Biz de buradan sesleniyoruz... Semih ve Nuriye ile birlikte KHK’larla gerekçesiz ve haksız bir şekilde işten atılan insanlar bir an evvel işlerine geri alınsın.

”Nuriye ve Semih’in “Hasta değil direnişçiyiz, doktor değil işimizi istiyoruz” sözlerinin yazılı olduğu dövizlerin ellerde tutulduğu açıklama, hep birlikte söylenen Çav Bella marşı ile son buldu.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr