Samsung tarafından genellikle akıllı saat ve televizyon tarafında tercih edilen Tizen işletim sistemi akıllı telefonlar üzerinde de boy göstermeye başladı. Samsung, Asya pazarı için daha çok gelişmekte olan ülkelerde satışa sunduğu ürünleri ile oldukça iyi bir başarı grafiği yakalıyor.


Şimdiye kadar Z1 ve Z3 modelleri ile piyasaya giren Güney Kore merkezli üretici son olarak Z2 modeli ile pazarda ses getirmek istiyor. Giriş seviyesi bir donanım ile gelen ürünün en önemli artısı 4G desteğine sahip olması. Donanıma göz atacak olursak 4 inçlik 480×800 piksel çözünürlüğünde LCD ekran ile gelen ürün 4 çekirdekli Spreadtrum işlemcisi ile donanmış durumda. 1GB RAM ve 8GB arttırılabilir kapasite bulunan cihazda 5MP çözünürlüğünde arka kamera ile VGA ön kamera mevcut. Bunların yanısıra 1500mAh batarya ile gelen ürün Hindistan özelindeki yazılımlar ön yüklü halde gelecek.
Kesin olarak ne zaman piyasada olacağı bilinmeyen ürün için satış fiyatı 200 TL civarına denk gelen bir rakamla piyasada olacak.

Yeni iPhone modelinde kavisli ekran tercih edilebilir

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr