Dünyanın en büyük akıllı telefon üreticisi olan Samsung, ilginç bir konsept ile karşımıza çıkmaya hazırlanıyor olabilir. Patent görselleri Samsung katlanabilir telefon yapacak mı sorusunu akıllara getiriyor. İşte o görseller.


Samsung katlanabilir telefon patenti!
Bir süredir esnek OLED ekranlar üzerinde çalıştığını bildiğimiz Samsung, şimdi bu çalışmayı bir adım daha ileri götürecek bir patent başvurusunda bulundu. Güney Kore’de yayınlanan görseller elimize ulaştı.
Samsung katlanabilir telefon konusunda sadece esnek OLED ekrandan faydalanmayacak. Aynı zamanda işin içerisine girecek olan mekanik parçalar üzerinde de detaylıca çalışılmış duruyor.
Bir süre önce “Project Valley” isimli bir proje üzerinde çalıştığı ortaya çıkan Samsung, çalışmalarda önemli bir aşamayı geride bırakmış. En azından bu görsellere bakarak fikrin olgunlaşmaya başladığını söyleyebiliriz.
Telefon tıpkı bir cüzdan gibi ortadan ikiye bükülerek katlanabilecek. Telefonun bu şeklini korumak için birkaç mıknatıs cihazı kapalı konumda tutacak. Cihazın ekranı iki parça değil, tek parça olacak. Yani esnek OLED ekran paneli burada devreye girecek ve telefon açık konumdayken bütünlük hissi yaratacak.
Mıknatıslar, dişli çarklar, esnek OLED ekran ile bilim-kurgu filmlerinden çıkmış gibi duracak olan bu telefon ne zaman piyasaya çıkar bilinmez ancak Samsung’un üzerinde ciddi şekilde mesai harcadığı bir ürün olduğunu söyleyebiliriz. Görselleri haberimizin içerisinde bulabilirsiniz.

UBAK’ın Müsteşar Yardımcılığına Galip Zerey atandı!

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr