Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink cinayeti tetikçisi Ogün Samast, Anayasa Mahkemesi’ne (AYM) başvurmaya hazırlanıyor. Samast, mahkemeye yolladığı dilekçede yeniden yargılama talep edeceğini belirtti.

Samast’ın Dink cinayetine ilişkin davanın görüldüğü İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’ne yolladığı 30 Mayıs tarihli dilekçede, bireysel başvuru yolu ile yeniden yargılanma başvurusu yapacağını, bu nedenle soruşturmanın eski savcısı Gökalp Kökçü’ye verdiği ifadesinin bir nüshasını istedi.

 

Bilgisayar istedi

Samast, savunmasını hazırlamak için 1 defa mahsus olmak üzere bilgisayar ve printer verilmesi için kaldığı Kocaeli 2 No’lu F Tipi Kapalı Cezaevi Müdürlüğü’ne yazı yazılmasını da talep etti. Samast, soruşturma aşamasında savcılıkta verdiği ifadesinde, kamu görevlilerine ilişkin soruşturma nedeniyle dönemin İstihbarat C Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer ve eski İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek’in etkisinin kalmadığını, içinde olduğu korkuyu yenerek konuşmaya karar verdiğini söylemişti. Samast, Dink cinayetinden 1 hafta önce Yasin Hayal ile birlikte Erhan Tuncel’in evine gittiklerini, Tuncel’in burada Dink’in 5-6 adet fotoğrafı ile adres bilgilerinin bulunduğu dosyayı kendisine verdiğini belirtmişti. Tuncel’in Hayal’e “Ramazan Akyürek ve Fuat Müdür arkamızda” dediğini duyduğunu kaydetmişti. Tuncel’in evinden çıktıktan sonra konuyu Hayal’e sorduğunda, Hayal’in kendisine “Ramazan Akyürek ve Ali Fuat Yılmazer arkamızda, hatta İstanbul Emniyet amiri biliyor, sırtımız sağlam” dediğini aktarmıştı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr