MHP’nin referandum kampanyası sürecinde izleyeceği yol haritası belli oldu. İlk etapta 9 ilde miting gerçekleştirecek olan MHP, startı ise 18 Mart’ta Elazığ’dan verecek. Kampanya için “Türkiye İçin Evet”, “Yeminimiz Var” ve “Şimdi Evet Haydi Türkiye” adlı 3 şarkı hazırlandı. MHP’nin aynı zamanda kampanya sloganı ile aynı olan “Yeminimiz Var” başlıklı kampanya müziğinin sözleri ise MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin özel kalem müdürü Murat Çeliker’in imzasını taşıyor.

Divan toplantıları

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın’ın verdiği bilgiye göre, kampanyanın ilk ayağını genişletilmiş il divan toplantıları oluşturacak. 27 Kasım’da Bursa’dan başlatılan ve 16 ilde gerçekleştirilen il divan toplantıların sayısı 40’a kadar çıkarılacak. Kampanyanın ikinci ayağını ise el ilanı, afiş ve broşürler oluşturuyor. Bu Cuma teşkilatlara gönderilecek el ilanı, broşür ve afişlerde “Millet İçin Devlet İçin Türkiye İçin Evet” ile “Bu Ülke İçin Yeminimiz Var, Vazgeçilmez” sloganları yer alacak. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin sunuş yazısının yer aldığı kitapçıkta ise MHP’nin anayasaya ilişkin bakış açısı ve neden bu değişikliğe ihtiyaç duyulduğu anlatılıyor. Kampanya’nın üçüncü ayağını ise kapalı ve açık salon toplantıları ile mitingler oluşturuyor. MHP Genel Başkanı Bahçeli ilk etapta 9 ilde miting yapmayı planlıyor. Bahçeli, Çanakkale Zaferi’nin yıldönümü olan 18 Mart’ta Elazığ’dan mitinglere başlayacak ve Bursa, Kayseri, Eskişehir, Sakarya, Ankara, Afyonkarahisar ile Antalya’da seçmenlerle bir araya gelecek. Bahçeli, son mitingini ise 9 Nisan’da İstanbul’da yapacak. MHP’nin mitinglerinde parti bayrağı yerine Türk bayrağı kullanılacak.

Selvi'den Bahçeli'ye dava

Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi, kendisine ‘kılıç artığı’ diyen MHP lideri Devlet Bahçeli’ye sert tepki gösterdi. “Şerefin ne olduğunu Sayın Bahçeli’den öğrenecek değilim” diyen Selvi, “Sayın Devlet Bahçeli ile şahsımı hedef gösteren açıklaması ve yaptığı hakaretler için yüce Türk adaleti önünde hesaplaşacağım” ifadesini kullandı. Bahçeli partisinin son grup toplantısında, “AK Parti önemli oranda Kürt seçmene sahip olduğu için MHP ile mesafesinde dikkatli olması lazım” diye yazan Selvi hakkında şu ifadeleri kullanmıştı: “MHP’yi, Kürt kardeşlerimizi karşımızda gösteren, kaleminden zehir damlayan her kim varsa hem bölücü hem de su katılmamış bir Türkiye düşmanıdır… Bu kalem ve kılıç artığı şahsın MHP’ye tutumu bellidir. Peki AKP’ye dost mu, yoksa hasım mıdır?” Selvi dünkü yazısında Bahçeli’ye dava açacağını açıkladı. “MHP’nin Meclis grup toplantısında ismim verilerek yapılan ‘hakaretlere’ sessiz kalmayacağım” diyen Selvi şöyle devam etti: “MHP gibi köklü bir partinin genel başkanına yakıştıramadığım ifadeleri yargıya taşıyacağım. MHP Genel Başkanı Sayın Bahçeli ile yüce Türk adaletinin önünde hesaplaşacağım” açıklamasını yaptı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr