Cihangir’de daha önce içki içiliyor, fuhuş yapılıyor denilerek yaşanan saldırılara önceki gece bir yenisi daha eklendi. Beyoğlu, Firuzağa’da plakçıda düzenlenen müzik etkinliği sırasında içeri giren yaklaşık 20 kişi, etkinliğe katılanları darp etti. Gruptaki bazı kişilerin “Bir daha için burada da göreyim”, “Sizi içeride yakarız” diyerek gerçekleştirdiği saldırıda, bir kişi başından yaralandı. Saldırıya uğrayan yurttaşlar dün emniyete giderek şikayetçi oldu.

Bir yıldan beri plakçıyı işleten Koreli Seogu Lee, dün sabah saatlerinde geldiği dükkanını kısa süre sonra kapatarak ayrıldı. Beyoğlu Firuzağa Mahallesi Bostanbaşı Caddesi’nde bulunan Koreli Seogu Lee’nin sahibi olduğu Velvet Indieground Records adlı plakçıda önceki gün saat 21.00 sıralarında, dünyaca ünlü ‘Radiohead’ grubunun internetten canlı yayınladığı konseri dinlemek için bir araya gelenler, bir anda içeri giren yaklaşık 20 kişilik bir grubun saldırısına uğradı. Güvenlik kamerasıyla çekildiği anlaşılan görüntülerde, dükkana giren saldırganların tehditler savurarak içerideki insaları darp ettiği ve dışarı çıkardığı görülüyor.

Saldırganlardan birinin küfürler ederek “Bir daha için burada da göreyim” dediği, dışarıdaki kişilerden birinin de ise “Sizi içeride yakarız” diye tehditte bulunduğu duyuluyor. Saldırı esnasında 1 kişi başından yaralandı. Çoğunluğu yabancı uyruklu olan izleyiciler, saldırının ardından konserin canlı yayınlandığı plakçıdan ayrıldı. Saldırıya uğrayan yurttaşlar dün emniyete giderek şikâyetçi oldu.

1 tane polis geldi

Bir yıldan beri plakçıyı işleten Koreli Seogu Lee, dün sabah saatlerinde geldiği dükkanını kısa süre sonra kapatarak ayrıldı. Olayı araştırmak için Firuzağa mahallesine gittiğimizde Lee’nin dükkanına yakın bir manav olayın yaşandığı gece polisi çok kere aramalarına karşın geç geldiğini belirterek sadace bir tane polis geldiğini kaydetti. Polisin orada yaşanan bir çok olaya müdahale etmediğini vurgulayan manav tedirgin olduklarını dile getirdi.

Kadınları dövmüşler

Manav, Lee’nin dükkanı kapatıp gittiğini ifade ederek, “Dün Radiohead etkinliği düzenlendi. Burada esnaf, arkadaşımıza gelip saldırmışlar. Kim saldırmış bilmiyorum; ama söylentiler var. Yakıp yıkmışlar, kırmışlar , kadınları dövmüşler. Hani biz de üzülüyoruz bu durumun böyle olmasına. Sabah esnaf arkadaşımız buraya geldi ağladı konuşabilcek durumda değildi. Artık bunları aşmışlar konu ibadet değil. Bizim dükkanın önünde de olmuş burada dövmüşler. İnternetten de izledim yakışmıyor bunlar bize” dedi.

Dayanamamış saldırmışlar

Bir kuru temizlemeci ise “Akşam ile teravi namazı arası olmuş. Camii buraya 20 metre uzaklıkta oradaki mahalleli kaldırımda oturmuş içerken görmüş dayanamamış saldırmışlar. Cezayir sokağında içiliyor kimse onlara karışmıyor. Çok sevimsiz bir olay iki tarafta sağduyulu olmalıydı. Dükkanları çok zarar gördü” dedi.

Vatan hainisiniz

Olay için yaptığımız araştırmada yakında bulunan bir taksi durağında çalışanlar Cumhuriyet muhabiri olduğumuzu öğrenince “Siz vatan hainisiz, size bilgi vermeyiz” demesi dikkat çekti

Polis yoktu, yardımcı olmadılar

Olaya tanıklık eden Seogu Lee’nin arkadaşı Karl Ertunç etkinliğe beklenenden fazla insan geldiğini ve buna Seogu Lee’nin de çok şaşırdığını belirterek “Seogu Lee’yi sürükleyerek dışarı çıkardılar. Biz ne yapacağımzı şaşırdık içeri girdik kapıyı kapatmaya çalıştık insanlar da korktular ben de kapıyı kapatmaya çalıştım ama kapatamadım” dedi.

Saldırgan grubun cam şişeler ile arkadaşlarının başına vurduğunu vurgulayan Ertunç, “Ben yukarı çıktım sonra Limonlu Bahçe diye bir yer var onun sahibini yardımcı olmadı. Benim düşünceme göre organize bir olay polisin hiç orada olmaması da tuhaf. Kesinlikle polis yoktu. Sivil insanlar yardım eder diye düşündüm. Sonra ambulans gördüm ambulans içinde yatan birini gördüm yerde biri yatıyordu. Herhalde biri öldü diye düşündüm. Eve gittim daha sonra Cezayir Sokağı’ndaki esnafı uyardım saldırabilirler size diye. Onlar bize saldırmazlar dediler” dedi. Kapının önüde sevişen çiftlerin olduğu o yüzden saldırıldığı iddiasını sorduğumuzda Ertunç, “Kesinlikle öyle bir şey yok. İnsanlar orada durup müzik dinliyorlardı ellerinde içkileri ile duruyorlardı. Kesinlikle gayri ahlaki bir durum yoktu. Irkçılık olabileceğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr