İstanbul Atatürk Hava Limanı'ndaki patlamada yaşamını yitirenler arasında bulunan Batmanlı 21 yaşındaki Özgül İde, bugün sabah saatlerinde Kozluk İlçesi'ne bağlı Bekirhan Beldesi Konaklı Köyü'nde toprağa verildi. Özel bir otobüsle Batman'a getirilen Özgül İde'nin cenazesi, kalabalık bir topluluk tarafından karşılandı. Köy mezarlığına getirilen Özgül İde'nin babası Kazım ve annesi Fatma İde, ayakta kalmakta zorlandı. Havalimanındaki simit sarayında stajyer öğrenci olarak çalışan kızı Özgül'e iftar saatinde ulaşamadığını belirten baba Kazım İde, "İftar saati sonrasıydı. Özgül'e telefonla bir türlü ulaşamadık. Sonradan Adli Tıp Kurumu'na gittim. Hayatını kaybedenler arasında kızımın da adını duyunca kendimi kaybettim. Okulu bitirip 1.5 ay önce stajyerliğini havalimanında yapan Özgül'ü kaybetmenin şokundayız. Allah kızımın ölümüne sebep olanlara hakkını koymasın" dedi.



Havalimanındaki saldırının bir vahşet olduğunu anlatan gözü yaşlı baba Kazım İde, "Bizler havalimanına giderken bozuk para ve kemerimiz bile alınıyor. Onlar nasıl o bomba ve silahlarla içeri giriyorlar? İstanbul'da da anlattım; burda da söylüyorum. Bunlar nasıl içeri girdiler?" şeklinde tepki gösterdi.

Konaklı Köyü ile çevredeki yerleşim birimlerindeki vatandaşların katıldığı cenaze töreninde kadınlar gözyaşı döktü. Özgül'ün bazı yakınları fenalık geçirdi. Özgül İde'nin cesedi, Kürtçe ağıtlar ve gözyaşları arasında toprağa verildi. Özgül İde'nin ailesi, Batman Aydınkonak Mahallesi'ndeki bir camide başsağlığı ziyaretlerini kabul etmeye başladı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr