Gizli ibareli bilgi notunda Avrupa ülkelerinde konuşlandırılmak üzere Irak’tan Suriye’ye geçen 25 intihar bombacısı ve IŞİD’in eylem planı olduğu belirtildi.

Notta, Irak’tan Suriye’ye geçen 25 intihar bombacısı arasında Bilal Abd al-Karim Mahdi isimli şahsın da yer aldığı belirtildi. Notta, “İlgili yazımız ile Avrupa ülkelerinde konuşlandırmak üzere Irak’tan Suriye’ye geçen 25 intihar bombacısı ve IŞİD’ in eylem planı hakkında bilgiler iletilmiştir. Devam eden gelişmelerde İltisaklı (V) kurumundan alınan bilgi (b) yazı ile iltisaklı (IV) kurumuna atfen: Söz konusu Irak’tan Suriye’ye geçen 25 intihar bombacısı arasında ilgi (a) sayı ile iletilen isimler dışında Bilal Abd al Karim Mahdi isimli şahsın da yer aldığı yönünde teyide muhtaç bilgiler istihbar olunduğu bildirilmiştir. Belirtilen hususların değerlendirilmesini arz ederim” ifadeleri kullandı.

‘MİT SALDIRIYI BİLİYORDU’

CNN Türk canlı yayınında konuşan CNN Türk Ankara Temsilcisi Hande Fırat, Atatürk Havalimanı’ndaki saldırı ile ilgili çarpıcı bir bilgiyi gündeme getirdi. Hande Fırat canlı yayında yaptığı açıklamada, “İstanbul’la ilgili olarak da Haziran ayının başında, yaklaşık 20 gün önce istihbarat birimleri devletin tepesine ve tüm kurumlarına uyarı yazısı gönderdi. Bu uyarı yazısında yer isimleriyle bu uyarı yer aldı” dedi. Yer isimleri arasında Atatürk Havalimanı’n da olup olmadığının sorulması üzerine Fırat, uyarıda Atatürk Havalimanı ifadesinin de yer aldığını belirtti.

30 IŞİD’LİYİ TÜRKİYE’YE YOLLADILAR İDDİASI

İstanbul Atatürk Havalimanı’nda gerçekleşen saldırı öncesinde ABD’den bir iddia geldi. Amerikan Merkezi Haberalma Teşkilatı (CIA) Direktörü John Brennan’ın katıldığı bir TV programında “30 IŞİD militanının Türkiye’ye yollandığı” dile getirildi. Brennan geçen hafta ABD Senatosu İstihbarat Komitesi’ni IŞİD hakkında bilgilendirmişti. Örgütün Libya’yı operasyon merkezi olarak kullanmasından endişe duyduklarını belirten Brennan’ın komiteye sunduğu raporda, örgütün Libya’da artan faaliyetlerinin Avrupa’da terör saldırılarını artırabilecek bir unsur olduğu vurgulanmıştı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr