Batı Cava bölgesinin Karawang köyünde hayranları ile buluşan Bule’nin sahneye Rianti adlı bir kobra yılanı ile birlikte çıktığı ve dans ederken yanlışlıkla hayvanın üzerine bastığı açıklandı. Hayvanın bunun üzerine şarkıcıyı bacağından ısırdığı belirtildi.

Endonezya basını 29 yaşındaki Bule’nin yılanın zehirli dişlerinin sökülmüş olduğuna inandığını ve bu nedenle kendisine önerilen antidotu almayı reddedip, bacağındaki ısırığı umursamadan şarkı söylemeye devam ettiğini yazdı.

Yılanın ısırmasından yaklaşık 45 dakika sonra sahnede nöbet geçirip kusmaya başlayan ünlü şarkıcının, hastaneye kaldırıldığı ancak tüm çabalara rağmen kurtarılamadığı belirtildi.

Kobra, Elapidae familyasında yer alan zehirli yılan türlerine verilmiş ortak isimdir. Bu tip yılanlar genellikle Asya, Avustralya ve Afrika’nın çöllerinde ve tropik iklime sahip bölgelerde yaşarlar. Boyu 1.2 metre ila 5.8 metre arasında değişebilen kobra yılanlarının bazıları tek bir ısırıkta bir fili ya da 20 insanı kısa sürede öldürebilecek kadar zehir salgılayabilir.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr