Tatillerini Altınoluk'ta geçiren Ozan Can Selçuk ve arkadaşı Alp Bozkoyunlu, doğa gezisi yapmak ve kanyonda yüzmek amacıyla dün sabah saatlerinde şelalelerin bulunduğu Şahin Deresi Kanyonu'na gitti. Bölgede yüzen gençler saat 16.00 sıralarında ilçe merkezinde bulunan ailelerinin yanına gitmek için dönüşe geçtikten sonra yönlerini kaybetti. Havanın kararmasıyla birlikte dönemeyen Selçuk ve Bozkolunlu kaybolduklarını cep telefonu ile aradıkları ailelerine bildirdi. Üzerlerinde elbiseleri bulunmayan gençler hava kararınca üşümemek için ormandan topladıkları yaprakları üzerlerine örterek kurtarılmayı beklediler. Aileler tarafından AKUT Genel Merkezi’ne yapılan ihbar üzerine bölgeye Bursa ve Manisa’da bulunan 10 kişilik arama kurtarma ekibi sevk edildi.
Sabah saat 05.00’te Şahin Deresi Kanyonu'na giren ekipler 8 metreye kadar ulaşan şelaleler bölgesine ip sistemi kurarak aşıp 3 saat süren aramalar sonucunda kayalıklar arasında mahsur kalan Alp Bozkoyunlu ve Ozan Can Selçuk’a ulaştı. Yanlarında yiyecek bulunmayan gençlere AKUT ekibi'nde bulunanlar yanlarında getirdikleri çikolata ve bisküvi verdi. Ekipler tarafından alınan gençler bazı bölgeleri yürüyerek bazı yerleri ise yüzerek 17 saat mahsur kaldıkları bölgeden çıkarılarak ailelerine teslim edildi.
Bölgeyi iyi bilmediklerini belirten Ozan Can Selçuk, "Doğa gezisi yapmak için elbiselerimizi bile almadan konyon içine girdik yürüyüşün ardından dönmek istediğimizde kaybolduğumuzu anladık. Gece üşümemek için üzerimizi yapraklarla örtüp çevreden topladığımız biberleri yiyerek ve su içerek açlığımızı bastırdık. Bizleri kurtaran AKUT ekiplerine teşekkür ederiz" dedi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr