Şanlıurfa'da, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası üyeleri, öğle saatlerinde aralarında doktorların da bulunduğu bir grup sendika üyesi, Başbakan Binali Yıldırım'ın acil servislere kız bakmaya gidildiği şeklindeki sözlerine tepki gösterdi.

HASTANE VE ACİL SERVİSLERDE YAŞANAN SORUNLAR GÖRMEZDEN GELİNİYOR

Grup adına basın açıklamasını okuyan sendika şube başkanı Ruken Kılıç, Başbakan Yıldırım'ın sözlerini hayretle dinlediklerini ifade etti. Hastane ve acil servislerde yaşanan sorunların görmezden gelindiğini dile getiren Kılıç şöyle dedi:

"OLDUKÇA KABA"

"Başbakan tarafından oldukça kaba biçimde 'kız bakma yeri' olarak tarif edilen acil servisler özellikle kadın sağlık emekçilerine yönelik şiddetin ve tacizin en yoğun yaşandığı birimlerin başında gelmektedir. Acil servisler ve hastaneler başbakanın bahsettiği gibi 'şirin' yerler değil, yıllardır çözüm üretilmeyen ve AK Parti'nin politikaları nedeniyle sorunların patlama noktasına geldiği yerlerdir. Sayın Başbakanım; bu sözleriniz, kadın sağlık çalışanlarını olmak üzere, acil servislerde görevli sağlık çalışanlarının cinsel nesne haline getirildiğini biliyor musunuz? Artık yeter, ülkemizin sağlık ortamı ile ilgili gayri ciddi hiçbir yorum ve uygulamaya sessiz kalmayacağız. Başbakan'ı acil servislerde görevli sağlık çalışanlarından özür dilemeye ve hepsinden ötesi ciddiyete davet ediyoruz. Dileriz ki, Başbakan Yıldırım'ın sözlerini yerinde dinleyen Sağlık Bakanı da çalışma ortamımıza yönelik çalışma ahlakı dışı bu yorumlara karşı tavrını koymaktan geri durmaz."

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr