Sabancı Holding’in 6 aylık ana ortaklığa düşen net dönem kârı 1 milyar 353 milyon lira ile geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 11 artış gösterdi. Başarılı bir ilkyarı geçirdiklerini söyleyen holdingin Üst Yöneticisi (CEO) Zafer Kurtul, yılın ilk yarısında 1.8 milyar TL’lik yatırım yaptıkları, 2015’in başından bu yana ise holding yatırımlarının 5.5 milyar TL’ye ulaştığı bilgisini verdi.

Satışlar arttı

Kurtul, “Ülke olarak son dönemde zorlu bir dönemeçten başarıyla geçtik. Bundan sonra artık ülkemiz için daha fazla çalışma ve üretme zamanıdır. Biz Türkiye’nin Sabancı’sı olarak faaliyet gösterdiğimiz her alanda daha fazla çalışıp daha fazla üreterek bu toprakların insanlarına faydalı olmaya devam edeceğiz” dedi.

Sabancı Holding’in satışları 2016 yılının ilk altı aylık döneminde, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 22 artarak 17 milyar 166 milyon TL oldu. Holdingin toplam varlıkları 30 Haziran 2016 itibarıyla 278 milyar 840 milyon TL’ye, toplam konsolide özkaynakları ise 20 milyar 414 milyon TL’ye ulaştı.

Kurtul’un verdiği bilgiye göre holding şirketlerinden, 

* Akbank, kredileri vasıtasıyla ekonomiye sağladığı desteği 160 milyar TL’si nakdi olmak üzere toplam 195 milyar TL’ye yükseltti. 

* Enerjisa bu yıl içinde, 450 MW gücündeki Tufanbeyli santralı, 82 MW gücündeki Yamanlı hidroelektrik santralı ve 607 MW gücündeki Bandırma II doğalgaz santralını tam kapasite devreye alarak toplam 3.536 MW kurulu güce ulaştı.

* Bu yılın sonuna doğru açılışı planlanan ve 165 milyon ABD Doları yatırımla hayata geçirilecek Afyon Çimento’nun yeni fabrikası ile Çimsa, sektördeki pozisyonunu daha da sağlamlaştıracak. 

* Teknosa ile Sabancı’nın teknoloji marketlerindeki pazar payı geçen yılın aynı dönemine göre 5 puan artış göstererek yüzde 35’e yükseldi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr