CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, "Sabah ve Takvim'de yer alan haber baştan sona yalan... Bu yalana imza atanlar, okurlarından özür dilemek zorundadır" dedi. Yarkadaş açıklamasında çok sert ifadeler de kullandı.

 "TAMAMI YALAN"

 CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, isminin de yer aldığı Sabah ve Takvim'deki manşetin "tamamının yalan ve kurgudan ibaret olduğu"nu söyledi.

 Her iki gazetede de Erhan Öztürk imzasıyla yer alan haberde, 16 Nisan akşamı CHP Genel Merkezi'nde yapılan toplantıda vekillerin birbirine küfür etttiği ve yumruklaştığının yazıldığını belirten Yarkadaş şunları söyledi:

 "Bu yalanı, CHP'yi izleyen Ankaralı meslektaşlarımıza yazdırmaya da çalıştılar. Ancak CHP'yi izleyen muhabirler, benim anılan tarihte Ankara'da olmadığımı ve böyle bir üslup kullanmayacağımı bildikleri için, yalana alet olmadılar. Onlara teşekkür ediyorum...

 "ÖNCE ANKARA..."

 CHP'yi karıştırmayı isteyen çevreler, Ankara'da kullanacak gazeteci bulamayınca rotayı İstanbul'a kırdılar. Bu kez; daha önce de bu tür yalan haberlere imza atan Erhan Öztürk'ü kullandılar.

 "BAYAT BİR YALAN"

 Sabah -Takvim muhabiri Erhan Öztürk de sanki büyük bir haber yakalamış gibi, güya 16 Nisan gecesi yaşandığı iddia edilen tartışmayı, 8 Mayıs günü yazdı.

 Madem bir yalan yazacaksınız; bari bir iki gün sonra yayınlasaydınız. Yalanınız bile bayat!

 21 gün önce yaşandığı iddia edilen bir tartışmayı manşete çekmek, okura da saygısızlıktır. Sabah ve Takvim okuru, bugün "Bayat bir yalan"ı okumak zorunda kalmıştır.

 "KAYNAĞINI AÇIKLA.."

 Şimdi manşette imzası olan Erhan Öztürk, baştan sona yalan, iftira ve kurgu olan haberinin kaynağını açıklamak zorundadır.

 Gazeteciliğin temel kurallarından biri; haberin yalan çıktıysa, kaynağını açıklamaktır. Bu kural, bu tür yalan ve manipülasyonları engellemek için konulmuştur.

 Erhan Öztürk imzalı manşet, yalandır.

 FOTOĞRAFLA KANITLADI

 16 Nisan akşamı, genel merkezde değil, İstanbul'daydım. Olayın geçtiği iddia edilen saatlerde İstanbul Ataşehir İlçe Seçim Kurulu'nun önünde yurttaşlara sürece ilişkin bilgi verdim.

 Ardından HALK TV'ye bağlanarak, oy sayımına ilişkin süreci Ataşehir'den takip ettiğimizi anlattım.

 Yine aynı gece, fotoğraflardan da görüleceği üzere, Ataşehir'deki oy sayımına katıldım. Ataşehir'deki sayım bittikten sonra ise Ümraniye İlçe Seçim Kurulu'na gittim. Burada Milletvekili arkadaşımız Gamze Akkuş İlgezdi ile süreci takip ettik; oylarımızı koruduk.

 "SOSYAL MEDYAYA BAKSALAR.."

 Sabah ve Takvim Muhabiri Erhan Öztürk, o gece nerede olduğumu öğrenmek için Twitter, Facebook ve Instagram hesaplarıma bakarak gerçeği öğrenebilirdi.

 Dert gazetecilik değil, tetikçilik olunca, bunu yapmaya; yani gerçeği araştırmaya ihtiyaç duyulmuyor.

 "AHLAKSIZ VE NAMUSSUZCA BİR YALAN..."

 Bu bağlamda, mücadele yoldaşım Aykut Erdoğdu ve diğer vekillerimizle yumruklaştığımız ve birbirimize küfür ettiğimiz de alçakça, ahlaksızca ve namussuzca bir yalandır. Bu yalanı ispatlamayanlar ve kullanmakta ısrar edenler de aynı sıfatları taşımayı hak etmiştir.

 SABAH ve TAKVİM, ya yazdıklarını ispat edecek, ya kaynağını açıklayacak ya da saydığım sıfatları kabullenecektir.

 Partimiz CHP ve Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik saldırıların bir parçası olarak görülmesi gereken bu yalanlar, birlik ve beraberliğimizi bozamayacaktır.

 Kamuoyuna saygıyla duyurulur...


Kaynak: Cumhuriyet.com.tr