Girne-Değirmenlik Dağ Yolu’nda ikisi lise öğrencisi 3 kişinin hayatını kaybettiği korkunç kazanın ardından tepkiler çığ gibi büyümeye devam ediyor. Öğrenciler arkadaşlarını öldüren ihmalin hesabının sorulmasını istiyor...

Yüzlerce öğrenci, trafik kazasında yaşamını yitiren 2 öğrenci arkadaşları ve servis şoförü için sokaklara döküldü. Öğrenciler sabahın erken saatlerinde, karanlıkta okula gitmelerine yol açan saat uygulamasını kazadan sorumlu tutarak Başbakanlık önüne yürüdü. Eyleme sendika üyeleri de katıldı.

Sendikalar "Avrupa saatine geri dönülmesini ve Bakanlar Kurulu'nun kararı geri almasını" istiyor..

Eylemde Gerginlik

Başbakanlık önünde devam eden eylemde, Başbakanlığın birinci bahçe kapısı kırıldı. Bazı sendika üyeleri Başbakanlık binasına girdiği görüldü. Eylemcilerin tepkileri aratark devam ediyor. Eylemciler 'İstifa olana kadar gitmeyeceğiz', 'katil devlet', 'katile karşı omuz omuza' sloganları atarak çevik kuvvete ve Başbakanlık Binası'na limon attı.

Bazı sendika üyeleri ikinci demir kapıyı da kırarak Başbakanlık bahçesine girdi. Bunun üzerine Çevik Kuvvet ekipleri üyelere müdahale etti..

 3 eylemci gözaltına alındı

Yaklaşık 1 saat gözaltında tutulan eylemciler, dışarıda bulunan kalabalığın tepkisi üzerine karakola götürülmeden bina önünde serbest bırakıldı.

(Fotoğraflar:havadiskibris-Haberkıbrıs)

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr