AKP'nin sadece elektrik şirketlerinin işine yarayan düzenlemesi, her yıl yaz saatine geçilen günler yaklaşırken yeniden gündeme geldi.

Saatler ileri alınacak mı? sorusunu yönelten yurttaşlar, 2017 yılında Yaz saati uygulamasına geçilip geçilmeyeceğini araştırdı. Uygulama sonrasında milyonlarca yurttaşın karanlıkta işe ve okula gitmesine sebep olmuştu.

YAZ STİ UYGULAMASI OLACAK MI?

Bu yıl kış saati uygulamasına geçilmemesi dolayısıyla, saatlerde yeniden bir değişiklik meydana gelip gelmeyeceği merak konusu oldu. Hali hazırda Yaz saati uygulaması devam ettiği için herhangi bir değişiklik yapılmayacak.

YAZ STİ UYGULAMASI NEDİR?

Yaz saati uygulaması dünyanın bir çok Ülkesinde uygulanmakta olan çok büyük bir değişikliktir. Bu değişikliğin asıl amacı Güneş ışığından daha fazla yararlanmak ve enerji tasarrufu konusunda kazanım elde edebilmek için yapılır. Türkiye’de Yaz saati uygulaması döneminde Ülkemizin ulusal saatini Iğdır’ın yerel saatine göre ayarlarız. Genellikle ilkbahar başlangıcında saatlerimizi ileri alırız. Bu uygulama ile sabah saatinden alınan 1 saat öğleden sonra ki bölüm de Güneşin daha geç batmasını sağlayarak güneş ışığından daha fazla yararlanmamızı sağlamaktadır.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr