Geçtiğimiz Ocak ayında polis aracına çarparak bir polis memurunun ölümüne, bir polisin de yaralanmasına neden olduğu gerekçesiyle tutuklanan ünlü Yönetmen Sinan Çetin'in oğlu Rüzgar Çetin hakkında 22,5 yıla kadar hapis istemiyle dava açılmıştı. Dava dün karara bağlandı. Şikayetlerini geri çeken kazada yaşamını yitiren polis memuru İsmet Fatih Alagöz'ün ailesiyle yaralanan polis memuru Emre Tetik ve avukatları duruşmaya katılmadı. Savcı, Çetin'in ‘bilinçli taksirle bir kişinin ölümü bir kişinin de yaralanması’ suçundan 3 yıldan 22,5 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını istedi. Tutukluluk halinin devamını talep etti.

TAHLİYE EDİLDİ

Mahkeme Çetin'in duruşmalardaki iyi halini göz önüne alarak cezasını 6 yıl 3 ay olarak belirledi. Çetin’in ehliyetine 1 yıl 6 ay süreyle geri alınmasına karar veren mahkeme Çetin’in tutuklulukta geçirdiği süreyi göz önüne alarak tahliyesine karar verdi.



KAN PARASI İDDİASI

Kazanın ardından Adana’ya ailesinin yanına yerleşen eş Özlem Alagöz, şehit polisin ailesi ve çocukları adına davadaki şikayetlerinden vazgeçti. Alagöz tepki üzerine avukatı aracılığıyla açıklama yaparak Çetin Ailesi'nden herhangi bir maddi karşılığı olmaksızın davadan vazgeçtiğini söylemişti. Akşam gazetesinin iddiasına göre Çetin ailesi şehit polisin ailesine 1,5 milyon liralık kan parası verdi. Gazete anlaşmanın Adana'da yapıldığını öne sürüd.

"VAZGEÇMEYECEĞİZ" DEMİŞTİ

Şehit polisin eşi Alagöz yaklaşık 5 ay önceki açıklamasında “Sinan Çetin'in oğlu Rüzgar Çetin olması hiçbir şey değiştirmeyecek. Bu davanın arkasındayız. Şikayetimizden vazgeçmeyeceğiz" demişti.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr