Yönetmen Sinan Çetin’in oğlu Rüzgar Çetin’in, bir barda arkadaşını muştayla darp ettiği iddiasıyla yargılandığı davanın görülmesine devam edildi. İstanbul 50’inci Asliye Ceza Mahkemesinde görülen davanın ikinci celsesinde tutuksuz şikayetçi sanık Rüzgar Çetin ve İhsan Ahmet Tigrel ve avukatları hazır bulundu.
Davanın bugünkü oturumda tanıklar dinlendi. Şikayetçi sanık Ahmet Tigrel’in arkadaşı Murat Yalçın, olay gecesi Tigrel ile birlikte bir gece kulübüne gittiklerini belirterek, “Gece kulübündeyken bir ara Ahmet ile Rüzgar kavga ediyordu. Güvenliklerle beraber kavgayı ayırdık. Rüzgar’ı dışarı çıkardılar. Yaklaşık 15 dakika sonra ortam sakinleşmiştir diye dışarı çıktık. Rüzgar hala dışarıdaydı. İlk önce konuşacak gibiydiler ancak Rüzgar, Ahmet’e tekrar saldırdı. Elinde bir şey vardı ama ne olduğunu tam olarak göremedim” dedi.

“Rüzgar yumruk attı”
Tanık Yasemin Yapanar ise bardaki kavgayı görmediğini, barın önündeki kavgaya şahit olduğunu söyleyerek, “Ben barın dışında arkadaşlarımla beraberken Ahmet ile Rüzgar’ın karşılıklı konuştuğunu gördüm. Bu esnada Rüzgar Ahmet’e yumruk attı” ifadelerini kullandı. Ara kararını açıklayan mahkeme, kavgaya ilişkin görüntülerin inceleme raporuna karşın savunma hazırlamaları için taraflara süre vererek duruşmayı erteledi.

Çetin önce saklandı sonra kaçtı 

Rüzgar Çetin, İstanbul 50. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşma sonrasında ise görüntü vermemek için büyük çaba sarf etti. Çetin'in adliye merdivenlerini koşar adımlarla inmesi dikkat çekti.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr