Ünlü yönetmen Sinan Çetin’in işletmeci oğlu Rüzgâr Çetin, 2011’de hakkında açılan “Kasten Yaralama” davasında almış olduğu Hükmün Açıklanmasının Geri Bırakılması (HGAB) kararının adli sicil kaydından çıkarılması talebiyle mahkemeye başvurdu.

Sabah’ın haberine göre Çetin, “hakkımda verilen HGAB kararı sonrası 5 yıl boyunca suç işlemedim. Adli Sicil Kaydımı temizleyin” dedi. Oysaki Çetin, hakkında verilen karar sonrası 2013’te muşta diye tabir edilen suç aletiyle suça karıştı ve geçtiğimiz şubatta da alkollü olarak araç sürerek bir polis memurunun şehit olmasına neden oldu.

İşte Çetin’in 2008- 2016 arası işlediği suçlar;

HÜKÜM GERİYE BIRAKILDI

Rüzgar Çetin, 12 Ağustos 2008 gecesi eğlenmek üzere Beşiktaş’ta bulunan “Anjelique” isimli gece kulübüne gitmişti. Çetin, eğlenmek için geldiği barda, husumetli olduğu Sercan Akdağ ile karşılaşmış ve kavga etmişlerdi. Hem Çetin hem de Akdağ hakkında “kasten yaralama” suçu kapsamında dava açmıştı. Açılan dava 24 Mart 2011’de karara bağlanmış ve Çetin hakkında, 5 yıl hapis cezası verilmiş cezada indirim uygulanarak hapis cezası 2 yıla indirilmişti. Verilen ceza, “Hükmün Açıklanmasının Geri Bırakılmasına (HGAB) karar verilmiş, ceza 5 yıl süreyle ertelenmişti. Rüzgâr Çetin, 30 Kasım 2013’te Propaganda adlı kulüpte Ahmet Tigrel ile tartıştı. Kulüp görevlileri tarafından mekândan çıkarılırken Tigrel’i,”Seni öldüreceğim” diyerek tehdit eden Çetin kulüpten çıkışı genç adamı üzerine atlayarak darp etti. Olayla ilgili Çetin hakkında, 9 yıl hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı.

 

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr