Cumhurbaşkanı Erdoğan, Anayasa Komisyonu'nun dağılması üzerine, başkanlık sistemi için referandumu işaret etti. Mülki idari amirlere yaptığı konuşma sırasında AKP sıralrına seslenen Erdoğan, "Ey Parlamento'daki saygın üyeler, değerli arkadaşlarım, gelin bir karar alın. Deyin ki 'Biz millete gideceğiz'. Millete gidin" dedi.

ABD'yi anlamakta zorlandığını belirten Erdoğan, "Terör örgütü PKK'nın tüm kayıtlarında YPG, PYD'nin kurucusu kim olduğu bellidir. Biz ABD ile NATO'da beraber değil miyiz? Sizin dostunuz biz miyiz, YPG, PYD mi? Dostum PYD'ye, YPG'ye silah yardımı yapıyorum de. Bilelim ki bu konuları sizle konuşmak zorunda kalmayalım. Dost, dostluğunun gereğini yapmalı. Biz dost bildiğimize gereğini yaparız, ama bizi dost olarak görmeyenler bunu açıkça ifade etsin" ifadelerini kullandı.

'YPG terör örgütüdür' diyen Erdoğan'a ABD'den sert yanıt

Erdoğan "Ey Amerika" dediği anda ABD


Mülki idari amirlere konuşan Erdoğan, Rusya - Türkiye ilişkilerinin çıkmaza girdiğini belirterek "Sayıları 3 milyonu bulan sığınmacıya yıllardır evsahipliği yapan Türkiye bu imkanı yüzünün akıyla veriyor. Komşuluk vazifesini, insani vazifesini yerine getirmeyi sürdürüyor. Tarihimizin bizim mirası olan, bizi biz yapan değerleri yaşattığımızı son 5 yılda dünyaya gösterdi. Türkiye küresel vicdanın sesi olmuştur" diye konuştu.

ABD ve Rusya Suriye'de ateşkesi görüşecek

İstanbul'da esnaf kepenk kapattı... 3 bin kişi işsiz kaldı

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr