Rus Argumentı i Faktı gazetesine konuşan Zaharova, "Ankara, Suriye-Türkiye sınırındaki durumu tırmandırıyor ve burada provokasyon düzenliyor. Aslında bu, sadece provokasyon olarak da tanımlanamaz. Buna, her açıdan saldırganlık denir" dedi.

Zaharova, "Türkiye'nin siyasi elitinin son dönemdeki eylemleri, Türkiye'de İmparatorluk hırslarının yeniden doğmaya başladığını söyleyenlere inanmamıza neden oluyor" ifadelerini kullandı.

'TÜRKİYE, YENİDEN 'AVRUPA'NIN HASTA ADAMI' OLARAK MI ADLANDIRILMAK İSTİYOR?'

Rus sözcü şunları vurguladı: "Eğer bu doğruysa, Osmanlı İmparatorluğu'nun, şu anda Ankara'nın eylemlerini tepki vermeden izleyen Avrupa için neye dönüştüğünü hatırlamak gerekir. İkinci olarak da Osmanlı İmparatorluğu tarihinin nasıl sonlandığını hatırlamak gerek. Ayrıca Osmanlı İmparatorluğu'nun 'Avrupa'nın hasta adamı' olarak adlandırıldığını da unutmamalı. Türkiye, kendisini yeniden böyle adlandırmalarını istiyor mu?"

‘ESAD REJİMİNİ DEĞİL TERÖRLE MÜCADELESİNİ DESTEKLİYORUZ’

Zaharova bir soru üzerine ise "Biz (Suriye Devlet Başkanı) Esad rejimini desteklemiyoruz ama onun teröre karşı verdiği mücadeleyi destekliyoruz. Aynı IŞİD'le mücadele eden muhalifleri ve Kürtleri desteklediğimiz gibi" dedi.

Zaharova ayrıca, Suriye hükümeti ve muhaliflerin birbirine karşı mücadelesinde taraf tutmadıklarını da vurguladı.

 

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr