Rusya Basketbol Federasyonu Başkanı Andrei Kirilenko, Ülker Arena'da düzenlenecek Final Four ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Fenerbahçe, Ekaterinburg, Nadezhda Orenburg ve ZVZ Prag kadın basketbol takımlarının katılacağı Euroleague Final Four'unun, İstanbul'da yapılacağı geçen hafta resmen duyurulmuştu.

İki ülke arasındaki gerilimden dolayı ve son günlerde artan terör eylemleri nedeniyle Rusya cephesi FIBA'ya başvurarak organizasyonun İstanbul'da yapılmasına karşı çıksa da, ev sahipliği Ülker Arena'ya verilmişti. Rusya Basketbol Federasyonu Başkanı Andrei Kirilenko, konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

15-17 Nisan tarihli, kıtanın en büyüğünü belirleyecek olan organizasyonla ilgili konuşan efsane basketbolcu, Krasnodar ile Galatasaray voleybol takımları arasında oluşan gerginliğe dikkat çekerek, "İki ülke arasındaki gerilimi göz önünde bulundurarak orada tüm güvenliğin sağlanacağına dair güvence aldık. Kendi makamlarımızdan Türkiye'ye gidecek Rus takımlarına uyarılarda bulunuluyor ve biz bunları çok ciddiye alıyoruz" dedi.

Kirilenko şöyle devam etti: "Her zaman sporun politikadan uzak olması gerektiğine inanmışımdır. Voleybol maçındaki gibi salak taraftarlar Türkiye'de de, Rusya'da da olabilir, sporla politikayı birbirine karıştırmamak gerekir". (milliyet)

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr