Dünyanın pek çok yerinde milyonlarca insanın oynamaya başladığı Pokemon Go oyunu, Kremlin'in de gündemine girdi. Zira Kremlin Sözcüsü Peskov, düzenlediği basın toplantısında oyunla ilgili bir soruyu yanıtlamak zorunda kaldı.

Pokemon Go nasıl oynanır?

Peskov, bir gazetecinin yönelttiği Kremlin'in arazisinde Pokemon yakalanıp yakalanamayacağı sorusu karşısında, "Pokemonlar dünya kültürünün bir hazinesi olan Kremlin'i ziyaret etmek için bir sebep değil. Zira Kremlin, devlet başkanının konutu olmasına rağmen herkese açık" dedi. Kremlin Sözcüsü, birilerinin şu ana kadar Pokemon yakalamak için Kremlin'e gidip gitmediği sorusunaysa "Bilmiyorum, hayır. Yanılmıyorsam bu oyuna Rusya'da henüz erişilemiyor" yanıtını verdi.

Pokemon Go'nun Rusça sitesinde, oyunun Rusya'da 'en yakın zamanda' aktif hale getirileceği belirtiliyor. Pokemon Go'yu oynayanlar, Bulbasaur, Charmender, Jigglypuff ve diğer yüzlerce Pokemonu avlamak için sokağa çıkıyor. Pokemonlar kamuya açık her alanlarda olduğu gibi kişilere özel yerlerde de ortaya çıkabiliyor. Oyun 6 Temmuz'da piyasaya sürülmesinin ardından yalnızca ABD'de 7.5 milyon kişi tarafından indirilmişti.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr