Sputnik'in haberine göre, Konaşenkov, "ABD tarafıyla diyaloğu devam ettirmeye ve Suriye'deki teröristlerle mücadele için ortak eylemlere tamamen hazırız. Fakat askerlerimize ve Rus vatandaşlarına yönelik tehdit imaları bu diyalogdan dışlanmalı" dedi.

'HER NEREDE OLURSA OLSUNLAR, PAZARLIK OLMAYACAK' Konaşenkov, "Rus vatandaşlarının güvenliğini sağlamak konusunda her nerede olursa olsunlar pazarlık olmayacak. Zira bu bizim en önemli ve koşulsuz önceliğimiz" diye ekledi.

'KIRBY'NİN LAFLARI, SURİYE'DEKİ MUHALİFLERİN ABD TARAFINDAN KONTROL EDİLEN TERÖRİSTLER OLDUĞUNUN İTİRAFI'

Konaşenkov, ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby'nin, Suriye'deki çatışmaların devam etmesi halinde 'terörist grupların Rus kentlerine saldıracağı ve Rusya'nın askerlerinin cesetlerini eve çuvallarla götüreceğini, kaynaklarını, belki de uçaklarını kaybedeceği' şeklindeki açıklamasına da yanıt verdi. Konaşenkov "Kirby'nin lafları, Suriye'deki muhaliflerin ABD tarafından kontrol edilen teröristler olduğunun açık bir itirafıdır" ifadelerini de kullandı.
Ayrıca Konaşenkov emekli bir amiral olan Kirby'ye gönderme yaparak "Amiral ceketini takım elbiseyle değiştirince askerlik onurunu unutmamak gerek" ifadelerini kullandı.Kaynak: Cumhuriyet.com.tr