Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu Roissiya 24 televizyonuna verdiği demeçte 'ABD'li meslektaşlarımızla görüşmelerin çok aktif bir aşamasındayız. Washington'la hem Cenevre hem de Amman'da neredeyse sürekli temas halindeyiz. Halep'te barışın sağlanması ve insanların evlerine dönebilmesi için gerçek anlamda birlikte mücadele etmemize izin verecek bir formüle adım adım yaklaşıyoruz' dedi.

Batı'nın 'ılımlı muhalif' anlayışına sert bir şekilde eleştiride bulunan Şoygu 'intihar bombacısını bir tankın içine yerleştiriyorlar yanına da 200 kilogram patlayıcı koyuyorlar ve kapağı kapatıyorlar ki çıkamasın,bunlara ılımlı muhalif nasıl denebilir? Bu insanların arkasında durup onların aydınlık bir gelecek için savaştığını söyleyen insanları anlamıyorum' dedi.

Ilımlı muhalifler konusunda Batı'ya birçok soru yöneltilmesine rağmen hiçbir cevap alamadıklarını söyleyen Şoygu bunları şöyle açıkladı; 'Ilımlı muhalifler nerede bulunuyor? Uçaklarımızın vurmaması gereken yerler nereleri? diye sorduğumuzda yanıt veremediler. O zaman biz de nereye hava saldırısı düzenleyeceğimizi; İŞİD, El Nusra ve onları destekleyenlerin nerede bulunduğunu sorduk. Yine yanıt yoktu.'

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr