Sitede yer alan habere göre Mısır’da 31 Ekim tarihinde düşürülen Rus uçağına bombayı yerleştiren teröristin kimliği tespit edildi. Söz konusu kişinin havaalanında çalıştığı, bombayı yerleştirdikten sonra da havalanından ayrıldığı ve nerede olduğunun uzun süre tespit edilemediğini belirtti. Ancak haber sitesi, istihbarat kaynaklarına göre söz konusu şahsın, Türkiye’de olduğunu iddia etti.

224 kişinin hayatını kaybettiği uçak kazasını IŞİD üslenmiş; uzun süre yapılan incelemelerin ardından uçağın, içeriden bir bombanın infilak etmesi sonucu düştüğü tespit edilmişti.

Mısır ve Rusya’nın istihbarat birimlerinin ortaklaşa yaptıkları çalışmada bombayı yerleştiren şahsın kısa süre önce işe başvurduğu; işe başladıktan sonra da yolcu bagajlarını uçağa yerleştirmekle görevlendirildiği tespit edildi.

Bu sayede bombayı bagaj bölümüne yerleştiren bu kişi ile birlikte ona yardım eden 5 kişinin daha aranmakta olduğunun yazıldığı söz konusu sitenin haberinde bu kişilerin nerede olduğuna dair bir bilgi yer almadı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr