EURO 2016 B Grubu'nda İngiltere'yle karşılaşan Rusya, 73. dakikada geriye düştüğü maçta bir puanı 90+2'de gelen golle kurtardı.

EURO 2016 B Grubu'nda İngiltere ile Rusya karşı karşıya geldi.

Marsilya kentindeki Veledrome Stadı'nda oynanan mücadele, maç öncesi şehirde iki takım taraftarları arasında yaşanan gerginliklerin gölgesinde başladı.,Karşılaşmaya oldukça hızlı bir giriş yapan İngiltere, ilk dakikalarda Dele Alli, Lallana ve Kane gibi isimlerle yakaladığı fırsatları değerlendiremedi.

Özellikle ceza alanı dışından çektiği şutlarla ciddi tehlikeler yaratan Roy Hodgson'ın ekibi, Rusya kalecisi Akınfeev'i geçmeyi başaramadı. İlk yarı, golsüz eşitlikle sona erdi.

EURO 2016'da çıkan olaylarda 'bir kişi öldü' iddiası!

Mücadelenin ikinci yarısına daha toparlanmış bir görüntüde çıkan Rusya; Kokorin, Berezutski ve Smolov'la girdiği pozisyonlardan faydalanamadı.

İngiltere, 73. dakikada ceza alanının hemen dışından kazandığı serbest vuruşta Eric Dier'ın kaydettiği nefis golle öne geçti: 1-0

İlerleyen dakikalarda Kane ve Lallana'nın ceza alanı dışından çektiği şutlarla farkı açmaya çalışan İngiltere, ikinci gole ulaşamadı.

Uzatma anlarında Rusya'nın kazandığı köşe vuruşu sonrası Berezutski'nin kafayla indirdiği topa çizgi üzerinde Glushakov dokundu ve İngiltere'yi şoka uğratan golü kaydetti: 1-1

Bu beraberlikle bir kez Avrupa Şampiyonası finallerindeki ilk maçında galibiyetle tanışamayan İngiltere, gruptaki ikinci karşılaşmasında Galler'in rakibi olacak. Bir puanı son dakikada son kurtaran Rusya ise İsviçre'yle karşılaşacak.

EURO 2016'da İngiltere - Rusya savaşı!     

İngiliz ve Rus holiganlar ortalığı savaş alanına çevirdi

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr