BBC'nin haberine göre Lavrov, görüşmelerde arabuluculuk yapan Birleşmiş Milletler (BM) Suriye Özel Temsilcisi Steffan de Mistura'nın Kürtleri de görüşmelere dahil etmesi gerektiğini fade etti.

Lavrov düzenlediği basın toplantısında, "Kürtlerin dahil olmadığı bir barış görüşmesi düzenlemek uluslararası toplum açısından zayıflık göstergesi olur" diye konuştu.

Şubat ayında Cenevre'de düzenlenen ancak ardından askıya alınan barış görüşmeleri öncesinde de Suriyeli Kürtleri temsilen PYD'nin toplantılara katılıp katyılmayacağı konusu uzun süre tartışılmış, sonucunda da PYD toplantılara çağırılmamıştı.

PYD Eş Genel Başkanı Salih Müslim, Cenevre'ye çağırılmamalarına "Biz sahada birçok insanı temsil ediyoruz. Bizi dışlayarak siyasi çözüm açısından iyi bir şey yapmıyorlar" diyerek tepki göstermişti.

PYD'yi PKK'nin uzantısı olan bir 'terör örgütü' olarak kabul eden Türkiye, grubun barış görüşmelerine katılması halinde Cenevre toplantılarını boykot edeceğini söylemişti.

Suriye'de 18 ay içinde genel seçim hedefi

Öte yandan Moskova temaslarının ardından RIA Novosti'ye bir röportaj veren BM Suriye Özel Temsilcisi Steffan de Mistura, Suriye'de genel seçimlerin 18 ay sonra yapılması gerektiğini söyledi.

Mistura, 18 aylık sürenin 14 Mart Cenevre görüşmelerinden itibaren işlemesi ve seçimlerin de BM gözetiminde yapılması gerektiğini ifade etti.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr