Voleybol CEV Kupası finalinde Dinamo Krasnodar ile Galatasaray Daikin arasında yarın oynanacak rövanş mücadelesi öncesi Rus yetkililer sarı-kırmızılılara her türlü zorluğu çıkarmaya devam ediyor.

İstanbul’daki Rus Konsolosluğu ilk olarak final için ülkelerine gelecek Galatasaray kafilesini 30 kişi ile sınırlandırdı. Bu da yetmezmiş gibi bu liste günler öncesinden istendi. Üstelik Ruslar listenin kendilerine teleks yoluyla iletilmesini de isteyerek, Galatasaraylı yetkilileri bir hayli terletti. Çünkü bu dönemde teleks bulmak kolay değildi!

"LİSTE ÜZERİNDE OYNAMA YAPILAMAZ"

İş bununla da kalmadı. İstanbul’da Galatasaray’ın 3-2 kazandığı maçın ardından rövanşı izlemek için Başkan Dursun Özbek ve bazı yöneticiler kafileyle beraber Rusya’ya gitme kararı aldı. Ancak Ruslar’dan “Liste üzerinde oynama yapılamaz. Bu yüzden daha önce belirtilen kişiler dışında kimseye vize vermeyiz” karşılığı geldi.

Ruslar’ın bu katı tutumu üzerine Özbek ve diğer yöneticiler bireysel olarak vize başvurusunda bulunmadı. Sarı-kırmızılılar dün gece Rusya’ya giderken kafilede yönetici olarak sadece Şube Sorumlusu Ali Yüce yer aldı.

TELEKS NEDİR?

Teleks, faks cihazının bulunmasıyla birlikte, kullanımı giderek azalan, sadece yazı aktarabilen, 1970’li yılların popüler iletişim aygıtıdır. Daktiloya benzer bir klavyeye sahiptir. Aynı telefon numarası gibi bir numarası olur. Karşı tarafın teleks numarası aranır, gönderilmek istenen veri, klavyeden girildiğinde, dakikada 45,5 bit hızıyla, karşı tarafın teleks aygıtında bulunan bir şaryodan kağıda dökülür. Teleks ilk olarak 1930’da Almanya’da, 1970’te Küba ve Pakistan arasında kullanıldı.

GALATASARAY: PLANLI BİR SALDIRI

Yönetim özellikle Rus basınında ilk maçta fair-play kuralları dışında davranışlar olduğu yönündeki iddialara sert çıktı. Yapılan yazılı açıklamada, “Rus oyuncu Tatiana Kosheleva tarafından sosyal medya kanalıyla başlatılan karalama kampanyası, Rus basınında abartılarak sürdürülüyor. Kupayı kaybetme korkusunu Galatasaray’ın hırsı ile fazlasıyla hisseden Rus spor medyası, başta siyaset gibi saha dışı unsurları oyunun içine çekerek yalanlar üzerine kurulu planlı bir saldırı stratejisi ile hareket ediyor. Maçı sahada değil de saha dışında kazanmak için fair play ruhundan uzak bir mücadele yürütülüyor” denildi.

RUSYA: RESMİ BİR TEPKİ KOYABİLİRİZ

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in sözcüsü Dmitriy Peskov konunun takipçisi olduklarını açıkladı. Devletin zirvesine kadar uzandığı görülen gelişmelerle ilgili olarak Peskov, “İnanması zor olsa da eğer bu anlatılanlar gerçekten olduysa, o zaman bizim de resmi bir tepki koyma ihtimalimiz doğuyor” diye konuştu.

RUSLAR CEV'E ŞİKAYET ETTİ

İstanbul’da oynanan ilk maçta yaşananlarla ilgili Ruslar şikayetçi oldu. Rus voleybolcu Tatiana Kosheleva’nın yaptığı açıklamaların ardından harekete geçen Rusya Voleybol Federasyonu (RVF), CEV’in kapısını çaldı. Kosheleva, Galatasaray taraftarının kendilerine küfürlü tezahüratta bulunup, yabancı madde attığını belirtmiş, antrenör Ataman Güneyligil’in orta parmak hareketi yaptığını öne sürmüştü.

RVF Başkanı Stanislav Shevchenko “Yaşananları CEV’e rapor ettik. Olan biten her şeyin video kayıtları elimizde mevcut. Bizim takımlarımız Türk takımlarıyla sık sık maçlar oynuyor ve deplasmanlardaki maçlarda ev sahibi ekip güvenlik dahil tüm sorumluluklarını yerine getiriyordu. Ancak Krasnodar maçında taraftarlar oyunun tüm güzelliğini bozdu” dedi. (Milliyet)

Galatasaray, Rus basınına sert çıktı!

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr