Antalya'da İsmail Ozan adlı hükümlü, cezaevinden savcılığa gönderdiği mektupta, 9'uncu Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki zabıt katibinin, 18 yıllık hapis cezasını hakimin elektronik şifresini kullanarak 30 bin lira karşılığı 18 aya indirdiğini, bu cezayı da hükmün açıklanmasını geri bırakarak ertelediğini iddia etti. Savcılığın incelemesinde, kararın değiştirildiği belirlendi. Kararı değiştirdiği iddia edilen 23 yıllık zabıt katibi 46 yaşındaki Tunç I. ile rüşvet karşılığında cezasını sildirdiği iddia edilen Serkan D. tutuklandı. Bir süre tutuklu kalan 2 sanık kefaletle serbest bırakıldı.

Davanın son duruşmasında, cumhuriyet savcısı esas hakkındaki mütalaasını açıkladı. Savcı mütalaasında, rüşvet karşılığı hapis cezasını sildirdiği iddia elden Serkan D hakkında 'resmi belgede sahteciliği azmettirmek'ten 8 yıla kadar, 'rüşvet vermek' suçundan da 12 yıla kadar olmak üzere 20 yıla kadar hapis cezası talep etti. Savcı, rüşvet karşılığında kararı değiştirdiği iddia edilen zabit katibi Tunç I. hakkında da 'resmi belgede sahtecilik' suçundan 8 yıla kadar, 'rüşvet almak' suçundan 12 yıla kadar, 'iftira' suçundan da 4 yıla kadar olmak üzere 24 yıla kadar hapis talep etti.

Suçlamaları kabul etmeyen 2 sanık da esas hakkındaki mütalaaya karşı savunmalarını yapmak üzere süre talep etti. Bunun üzerine mahkeme, eksikliklerin tamamlanması ve sanıkların süre talebinde bulunması nedeniyle duruşmayı erteledi.

 

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr