Ulyukayev hakkında ev hapsi kararı alan Moskova'daki Basmannıy Mahkemesi, bakanın avukatlarının günde 2 saatlik yürüyüş izni talebini de geri çevirdi. Bakan, Moskova’nın Minsk Caddesi’ndeki dairesinde ev hapsinde tutulacak.

Sputnik'in haberine göre, bakana elektronik kelepçe takılacağı belirtilirken; TASS haber ajansına konuşan bir kaynak, ceza infaz memurlarının haftada en az iki kez Ulyukayev’i ziyaret edeceğini ve resmi araçla mahkeme ile soruşturma kurumuna ulaştıracağını anlattı. Acil servis, polis ve ceza infaz kurumuna telefon etme hakkına sahip olacak Ulyukayev’in diğer görüşmeler için mahkemeden izin alması gerekeceği kaydedildi.

‘BAKANIN SUÇUNU KANITLAYAN SOMUT DELİLLER VAR’

Rusya Soruşturma Komitesi Sözcüsü Svetlana Petrenko, bakanın suçunu kanıtlayan somut delillere sahip olduklarını belirterek, “Aralarında operasyon sırasında ele geçirilen materyaller, ses ve görüntü kayıtları, kanunlara uygun olarak alınan tanık ifadeleri yer alıyor ama soruşturma devam ettiğinden şu anda bu delilleri açıklayamıyoruz” diye açıkladı. Petrenko, tüm delillerin mahkeme tarafından kabul edildiğini de sözlerine ekledi.


Kaynak: Cumhuriyet.com.tr