Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in “2016’da ABD başkanlık seçimlerine yönelik nüfuz kampanyası talimatı verdiğini” savunan Amerikan istihbarat kurumlarının kamuoyuna herhangi bir kanıt sunmaması üzerine Rus siyasetçi ve yorumcular raporu ti’ye aldı. Rusya Parlamentosu’nun üst kanadı Federasyon Konseyi Enformasyon Politikası Komisyonu Başkanı Aleksey Puşkov, Twitter hesabından “Dağ fare doğurdu: Rusya’ya yöneltilen tüm suçlamalar ‘kendine güvene’ ve tahminlere dayalı. ABD, Saddam Hüseyin’in kitle imha silahları olduğundan da emindi” mesajını paylaştı. Kamuoyuna açıklanan raporda faaliyetlerine geniş yer verilen Russia Today kanalının genel yayın yönetmeni Margarita Simonyan ise “Aaa, CIA raporu çıkmış! Yılın eğlencesi! ABD seçimlerindeki Rus etkisine en büyük kanıt, 6 yıl önceki şovumun girişi. Bu bir şaka değil” diye yazdı. Muhalif gazeteci Aleksey Kovalev de “Russia Today’den ben de memnun değilim. Ama senin baş düşmanın o değil, Amerika. Lütfen rahatla” ifadelerini kullandı.

Trump: Aptallar, ahmaklar

Göreve başlamasına iki hafta kala ABD istihbaratınca meşruiyeti tartışmaya açılan Trump ise tepkisini Twitter üzerinden sürdürdü. “Rusya’yla iyi ilişkilere sahip olmak kötü değil iyi bir şey. Sadece ‘aptal’ insanlar ya da budalalar bunun kötü olabileceğini düşünür” diyen Trump, başkanlığı devralmasından sonra Rusya ve diğer ülkelerin ABD’ye daha fazla saygı duyacağını öne sürdü.

Öte yandan Trump cephesinden yumuşama adımı da geldi. Beyaz Saray genel sekreteri olmaya hazırlanan Reince Priebus, Fox News’e müstakbel başkanın Demokrat Parti yazışmalarını “Rusya’daki varlıkların” sızdırdığını kabul ettiğini, istihbaratçıların vereceği tavsiyeye göre bazı adımlar atabileceğini söyledi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr