Uluslararası Bisiklet Birliği (UCI), yasaklı maddeye rastlanan Katusha takımının Rus bisikletçisi Eduard Vorganov'un geçici olarak yarışlardan men edildiğini açıkladı.
Vorganov'dan 14 Ocak 2016'da müsabaka harici alınan kan numunesinde, anormal düzeyde meldonyum oranına rastlandığı için bu kararın alındı belirtildi.
Bu yılın başında yasaklı maddeler listesine dahil edilen meldonyum, "hormon ve metabolik modülatörler" kategorisinde değerlendiriliyor. UCI kararında, 2012 Rusya ulusal yol bisikleti şampiyonu Vorganov'un B numunesini talep etme hakkı olduğu belirtilirken, Katusha takımı da 33 yaşındaki bisikletçi ile olan sözleşmelerini askıya aldığını ve olayın takipçisi olduklarını açıkladı.
Eduard Vorganov, Luca Paolini'nin ardından bir sene içinde yasaklı maddeye rastlanan ikinci Katusha bisikletçisi oldu. UCI'ın bugünkü kararında bu durumun da altı çizilirken Disiplin Komisyonu'nun konuyla alakalı önümüzdeki günlerde Katusha ile ilgili karar vereceği açıklandı. UCI Disiplin Komisyonu'nun, bir sene içinde iki bisikletçisinde yasaklı maddeye rastlanan takımları uluslararası müsabakalardan men etme yetkisi bulunuyor.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr