Wall Street Journal’ın en çok satan 20 router üreticisinden derlediği bilgilere göre kullanıcıların çok büyük bir çoğunluğu hackerların pençelerine bırakılmış durumda.
Piyasada bulunan ve internete bağlanmak için kullanılan routerların yarısından fazlasında güvenlik açığı ortaya çıktı. Wall Street Journal’ın en çok satan 20 üreticiden derlediği bilgilere göre kullanıcıların çok büyük bir çoğunluğu hackerların pençelerine bırakılmış durumda.

Wall Street Journal’ın edindiği bilgilere göre piyasaya sürülen cihazların yarasında güvenlik sorunu bulunuyor.
Söz konusu güvenlik sorunlarının bulunduğu cihazlarda açıklar ve bunları kullanmak isteyen hackerlara kullanıcıların internet üzerinden gönderdiği bilgileri çalma imkanı sunuyor. Yürütülen bazı senaryolara göre kriptolanmış bilgilerin dahi çalınabileceğinin altı çiziliyor.
Router güvenliğindeki sorunların en başında ise kullanıcıların yayınlanan güncellemeler ile ilgili bilgisinin olmaması yer alıyor. Üreticilerin büyük bir çoğunluğu da yeni güncellemeler yayınlandığı zaman kullanıcılara bilgi düşmüyor. Wall Street Journal tarafından yapılan habere göre Belkin, Linksys ve Netgear gibi şirketlerde ellerindeki cihazlara son güvenlik güncellemelerini yüklemeden piyasaya sürüyor.
Eğer bilgilerinizin hackerların ellerine düşmesini istemiyorsanız, siz siz olun cihazınızın yazılım güncellemelerini mutlaka takip edin.

Destiny 2 Ne Zaman Çıkacak?

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr