Yerel basında çıkan haberlere göre Yüksek Mahkeme’ye geçici olarak devlet başkanlığı görevini yürüten Temer için de görevden uzaklaştırma talebiyle başvuruda bulunuldu. Mahkemenin 11 üyesinden biri olan hakim Marco Aurelio Mello, Rousseff’in işlediği iddia edilen suçların benzerleriyle itham edilen Temer’in yargılanması için yapılan başvuruyu mahkemeye sunacağını açıkladı.
Başvurunun sahibi olan bağımsız avukat Mariel Marley Marra’nın bu talebi, Temsilciler Meclisi’nde reddedilmişti.



YENİ FIRST LADY, 'BREZİLYA'NIN CARLA BRUNİSİ'

Öte yandan Brezilya’nın yeni first lady’si olan Marcela Temer bir yandan övgü, bir yandan da tepki topluyor. Eşinden 42 yaş genç olan ve eski Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy’nin eşine atfen ‘Brezilya’nın Carla Brunisi’ olarak nitelendirilen Marcela Temer lüks yaşam tarzı yüzünden eleştirilerin hedefi oldu. Rousseff’in devletin parasını kendi çıkarları için kullanmakla suçlandığı ülkede, yeni liderin eşinin gösteriş merakı sosyal medyada yankı buldu.

Kullanıcılardan biri “Milan ve Paris ziyaretlerinin parasını biz ödeyeceğiz” derken bir diğeri de “Ulusal borcu kapatmak için artık hiç umut kalmadı” ifadesini kullandı. Marcela Temer’in devlet başkanı yardımcılarının kaldığı resmi konuta taşınmadan önce, konutta bir yığın değişiklik yaptırdığı ve bunların hepsinin devlet bütçesinden ödendiği biliniyor.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr