İtalya Serie A takımlarından AS Roma Teknik Direktörü Luciano Spalletti, forma şansı bulamayan ve Fenerbahçe'ye döneceğine kesin gözüyle bakılan Salih Uçan hakkında açıklamalarda bulundu.

Spalletti, başarılı ve bir dahi olduğunu ifade ettiği Salih'e takıma yaptığı katkılardan ötürü teşekkür etti.
Sarı-kırmızılı ekibin başına Ocak ayında getirilmiş olan Luciano Spalletti, ikinciliği elde etmek için ligin son maçında yarın deplasmanda Milan'la yapacakları karşılaşma öncesi bir basın toplantısı düzenledi.

İtalyan teknik adam bir Türk gazetecinin, "Geçirdiğiniz sezon için tebrik ederim. Salih Uçan, Rudi Garcia ile çok az forma şansı bulurken, sizinle bir dakika dahi oynamadı. Salih hakkındaki yorumunuz ve neden form şansı bulamadığına ilişkin açıklamanız nedir?" sorusuna, "Bir Türk gazetecinin gelip beni tebrik etmesi iyi bir başlangıç (gülüyor). Salih harika bir çocuk, muazzam ve temiz bir insan. Potansiyelini en yüksek derecede geliştirmek için çalıştığını görüyoruz" diye karşılık verdi.
22 yaşındaki orta saha oyuncusunun, takım arkadaşlarına erişmek için elinden gelenin en iyisini yaptığını söyleyen Spalletti, "Ancak aynısını yapan takım arkadaşlarıyla mücadele etti ki onlar lig için belirleyici olanlardı" dedi.

SALİH'İ İYİ BİR GELECEK BEKLİYOR

Salih'i önemli ve iyi bir gelecek beklediğini de söyleyen Spalletti, "O kesinlikle başarılı bir çocuk, sahada tam bir dahi, topa çok iyi dokunuyor" derken, Salih'in karakterini de değerlendirdi.
"Salih belki karakter açısından daha istikrarlı olma konusunda kendini geliştirmeli" diyen Luciano Spalletti, "O, bu takımda kalmak için kalitesini maksimum seviyede ortaya koydu, ancak diğerleri ondan daha başarılı oldu" diye sözlerini sürdürdü.

SALİH'E TEŞEKKÜR EDERİM

Kendisinin bir teknik direktör olduğunu hatırlatan Spalletti, "Ne yazık ki futbolcular arasında seçim yapmak gibi rahatsız edici bir görevim var.
Takımda kalabilecekken ve büyük kusurları olmamasına rağmen bazılarını dışarıda bırakmak zorundayım. Salih'e, takıma gücünü muhafaza etmesi ve üst düzey mücadele konusunda gösterdiği uygunluktan ötürü ve bunu son antrenmana kadar yaptığı için teşekkür ederim" diye açıklamalarını sürdürdü.

Spalletti, takımından duyduğu memnuniyeti ise, "Takımım güçlendi. Onlarla çalışmak harika" diye dile getirdi.

SPALLETTİ'YLE FORMA HİÇ ŞANSI BULAMADI

2014-2015 sezonunda 2 yıllığına 4 milyon 750 bin Euro bedelle Fenerbahçe'den kiralanan Salih Uçan, şimdiye kadar sadece 10 maçta forma giydi.
Toplamda 340 dakika sahada kalan ve hiç gol atmayıp, bir asist yapan Uçan, Spalletti döneminde ise hiç oynayamadı.

Salih Uçan'ın dakikası 63 bin TL!

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr