BBC Türkçe'nin haberrine göre, göçmen dernekleri ve insan hakları eylemcilerinden oluşan bir grup, öğle saatlerinde Roma’daki Türkiye Büyükelçiliği yakınlarındaki Piazza Indipendenza’dan (Bağımsızlık Meydanı) büyükelçilik binasına doğru yürüyüşe geçti.


Büyükelçilik binasın önünde sıkı tedbirler alan İtalyan güvenlik güçleri, göstericilerin binaya yaklaşmasına engel oldu. Ancak göstericiler, elçilik binasının bulunduğu sokağın girişine dikenli tel örgü çekip çadırlar kurarak mültecilerin maruz kaldığı muameleyi protesto etti. Büyükelçilik binasına giden sokaklarda da duvarlara, mülteci kamplarında çekilen fotoğraflar asıldı.


Erdoğan aleyhine sloganlar


“AB-Türkiye anlaşmasını reddedelim”, “Kimse yasa dışı değildir”, “Sınırlara hayır” gibi sloganların yazılı olduğu dövizler taşıyan göstericiler, göçmenlerin sınır dışı edilmesini protesto etti. Gösteride Cumhurbaşkanı Erdoğan aleyhine sloganlar da atıldı.


Organizatörler gösteriye, daha önce Yunanistan’ın Idomeni kampında ve İtalya-Avusturya arasındaki Brennero sınır kapısında protesto eylemleri düzenleyen “Over the fortress” grubunun da yer aldığı yaklaşık 1000 kişinin katıldığını duyurdu.


Gösteriyi organize eden gruplardan ‘Global Project’in (küresel proje) basın açıklamasında gösterinin amacı, “İnsan haklarını devamlı ihlal etmesiyle, siyasi muhalifleri bastırmasıyla, IŞİD’e destek vermesiyle ve Kürt halkına karşı yürüttüğü savaşla tanınan bir hükümetin, Avrupa kurumları tarafından göç akımını yönetmekle görevlendirilmesini kınamak” olarak aktarıldı. Grup ayrıca, "Erdoğan rejimine karşı çıkanlarla dayanışma sergilemeyi” amaçladıklarını da belirtti.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr