Ay-Yıldızlılar’ın, Şenol Güneş önderliğinde 2002 Dünya Kupası üçüncülüğünde Fatih Terim’in Galatsaray’da parlattığı oyuncuların etkisi büyüktü. 2016’da ise roller değişti. Bu kez 10 Haziran’da başlayacak EURO 2016’da, Güneş’in tedrisatından geçmiş isimler Fatih Hoca’nın en büyük kozu olacak.

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim ile şampiyon Beşiktaş'ın çalıştırıcısı Şenol Güneş, farklı tarihlerdeki başarılarıyla ilginç bir hikayeye imza attı.

iki hocanın, birbirlerine farkında olmadan bir hayli yardımı dokundu. Öyle ki 2002 yılındaki Dünya Kupası 3'üncülüğümüzde Ay-Yıldızlılar'ın teknik patronu olan Güneş'in ne kadar payı varsa G.Saray hocası Fatih Terim'in de o kadar emeği vardı. 2016'da ise karşımıza benzer bir tablo çıktı.

2002'DEKİ TERİM KATKISI

A Milli Takım'ın 3. tamamladığı 2002 Dünya Kupası kadrosunda başı çeken futbolcular, Galatasaray'da UEFA Kupası kaldırmış ve büyük başarılar yakalamış isimlerdi. Fatih Terim'in Sarı-Kırmızılılar'ı çalıştırdığı 1996-2000 arasındaki dönemde kariyerinde zirve yapan başta Bülent Korkmaz, Hasan Şaş, Emre Belözoğlu olmak üzere birçok futbolcu, 2002 Dünya Kupası'nda Ay-Yıldızlılar'ın teknik direktörlüğünü yapan Şenol Güneş'in en güvendiği isimlerin başında gelmişti.

GÜNEŞ'İN EMEĞİ BÜYÜK

GELELİM madalyonun bugünkü yüzüne... Ay-Yıldızlılar, geçtiğimiz pazar akşamı İngiltere karşısına çıktığında mücadelede süre alan 7 futbolcuda Şenol Güneş’in büyük emeği vardı. Trabzon'dayken vitrine çıkardığı Selçuk, Bursa'da elinden tuttuğu Volkan Şen, Beşiktaş’ta parlattığı Oğuzhan, bugün milli takımımızın bel kemiğini oluşturan oyuncular olarak karşımıza çıkıyor. Tecrübeli hocanın 'Güneş' gibi parlattığı futbolcular, bu kez de Fransa'da Terim'in en çok beklenti içerisinde olduğu isimler olacak.

7 GOLLÜK ETKİ

TÜRKİYE'NİN 2002 Dünya Kupası'nda kaydettiği 10 golün 7'sini Terim'in Galatasaray'dan öğrencileri kaydetti. Hasan Şaş ve Ümit Davala 2'şer kez fileleri havalandırırken; Emre Belözoğlu, Bülent Korkmaz ve Hakan Şükür ise birer defa rakip ağları sarsmış ve üçüncülükte büyük katkı sağlamıştı.

GÜNEŞ OKULUNDA EĞİTİLDİLER

A Milli Takım'ın EURO 2016 için açıkladığı geniş aday kadrosunda, Şenol Güneş'in tedrisatından geçerek Ay-Yıldızlı formayı hak eden 10 isim yer alıyor: "Onur Kıvrak, Harun Tekin, Şener Özbayraklı, İsmail Köybaşı, Selçuk İnan, Ozan Tufan, Oğuzhan Özyakup, Volkan Şen, Cenk Tosun, Burak Yılmaz." (Güneş / Samet Çayır)

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr