Mardin'in Nusaybin ilçesinin karşısında bulunan Suriye'nin Rojava bölgesinde yer alan Kamlışlı kentinde bugün sabah saatlerinde bomba yüklü araç ile gerçekleştirilen saldırıda en 28 kişinin öldüğü ve 72 kişinin de yaralandığı öğrenildi. Sputnik’e konuşan Cezire Kantonu Yasama Meclisi Eş Başkanı Hakem Xalo, saldırıyı IŞİD'in üstlendiğini söyledi.

Patlamanın etkisiyle bir çok bina yıkılıp araçlar alev alırken, enkaz altında kalanların kurtarılmasına çalışılıyor. Türkiye-Suriye sınırında ve Nusaybin ilçesinin hemen karşasında bulunan Suriye'nin Kamışlı kenti Xerbi mahallesinde Kasimo Camii yakınlarında saat 09.30 sıralarında şiddetli bir patlama meydana geldi. Nusaybin'den de görülen ve hissedilen patlamanın bomba yüklü bir kamyonun patlatılması sonucu meydana geldiği belirtilirkten, bomba yüklü aracın Kamışlı'daki kanton yönetiminin Savunma bakanlığına gitmek istediği ancak gidemeyince halkın arasında bomba yüklü kamyonu patlattığı belirtilydi. Patlama ile birlikte çok sayıda bina ve ev yıkılırken, bir çok araçta yandı.

Patlamada çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği ve yaralandığı öğrenilirken, enkaz alanda kalan yaralıların çıkarılması çalışmaları sürüyor.

PATLAMA MARDİN'DEN HİSSEDİLDİ: 2 KİŞİ YARALANDI

Kamışlı'daki patlamanın şiddeti ile Mardin'in Nusaybin ilçesinde bir çok ev ve işyerinin camları kırıldı, 2 kişi yaralandı. Büyük patlama nedeniyle Nusaybin'de Ziya Gökalp Caddesi üzerinde kırılan bir iş yerinin camları Mehmet Sait Biçen (68) ve Nasrettin Dikkat (76) üzerine düştü. Yaralılar, Nusaybin Devlet Hastanesi acil servisine kaldırıldı. Burada tedavi altına alındı. Patlama nedeniyle Sınır boyunda askeri ve polis araçları devriye gezdiği görüldü.




 Rojava'da patlama anı kamerada

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr