70’lerin rock efsanesi, heavy-metalin babası Alice Cooper, Facebook hesabında Osmanlılarla ilgili mesaj atınca hararetli tartışma başlattı ve 17 bine yakın “like” aldı.

Nette her zaman ilginç paylaşımlarda bulunan ve müzik kariyerini halen sürdüren 68 yaşındaki rock efsanesi Alice Cooper sahne şovlarına ve yarattığı imaja uygun olarak, garip, gotik ve korku malzemesi içeren mesajlar paylaşıyor. Cooper son yazdığı mesajda ise 1917 yılında Kudüs’te çekilmiş bir fotoğrafı paylaşarak şu satırlara yer verdi:



“Kudüs’ün 1917’deki kuşatması sırasında İngilizler, Osmanlıların içeceğini ve uyuşturucunun etkisinde savaşacaklarını umarak havadan yüksek dozda afyonla dolu sigaralar atmaya başladı. Plan işledi.”

Ünlü şarkıcının mesajına yüzlerce yorum, 17 bine yakın da “like” geldi. Mesaj 8 bine yakında paylaşıma konu oldu. Nette hararetli tartışma başlatan Alice Cooper bu konunun ardından farklı konulardaki mesajlarına devam etti.

ALICE COOPER KİM?

70’li yıllarda Türk müzik radyolarının da gedikli parçalarından olan No More Mr. Nice Guy, Billion Dollar Babies, Schools Out ile hatırı sayılır üne ulaşan Amerikalı müzisyen Alice Cooper adını, ilk çalıştığı gruplardan birinden aldı. Heavy metalin kurucularından kabul edilen Cooper’ı ünlü yapan bir diğer unsur da gotik ve korku unsurlarıyla dolu senaryolara yer verdiği konserleri.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr