Encü, “Bizim yüreğimizi soğutacak olan tek şey adalettir, sorumluların hesap vermesidir. 19’u çocuk, 34 yakınımızı geri getiremeyecektir ama acımızı az da olsa dindirecek, tesellimiz olacaktır. Kardeşlerimiz, yakınlarımız, arkadaşlarımız öldürüldü. Katliamla ilgili bütün gerçekler ortada, katiller ortada ama ne yazık ki adalet yok. Benzer birçok katliam yaşandı, onlar da hukuksuzluk ve adaletsizlikla karşı karşıya kaldı. Bu bakımdan ülkede adalet ve hukuk arayan birçok kişi var. Bizler Roboski katliamının aydınlatılması talebiyle, herkes için adalet istiyoruz” dedi.

Kılıçdaroğlu adalet için yürüyorsa bu ülkenin ayıbıdır

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Adalet Yürüyüşü”ne değinen Encü, “Bugün CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bu kavram için kilometrelerce yol yürüyorsa, bu çok önemli bir durumdur. Bu ülkenin bir ayıbıdır, ülkeyi yönetenlerin nasıl bir hukuksuzluk içinde olduklarının da bir göstergesidir.Roboski katliamında yakınlarını kaybedenler, hiçbir zaman devlete intikam düşüncesiyle yaklaşmadı. Bizleri hedef gösterip, saldırılarla adalet yürüyüşümüzü engellemeye çalışıyorlar. Mezarlık ziyaretlerimiz bile engelleniyor, anma etkinliklerimizdeki basın açıklaması yapmamıza mani olunuyor” diye konuştu.

“Tutuklu milletvekilleri ve gazeteciler için de adalet talep ediyoruz”

Adalet talep eden Roboskili ailelerin sürekli soruşturma ve davalarla karşı karşıya kaldığına dikkat çeken Encü, Roboskili olan HDP Şırnak Milletvekili Ferhat Encü’ye verilen 4 yıl 7 aylık cezayı da eleştirdi. Encü, “Ferhat Encü, katliamda kardeşini ve 11 yakınını kaybetmişti. Ferhat Encü, katliamın faillerinin yargılanması için mücadele verdiği için cezalandırılıyor. Ona geçen hafta 4 yıl 7 ay hapis cezası veren mahkemeye sesleniyoruz. Yakınlarımızı katledenler yargılanmıyor da adalet arayanlar neden hapis cezası alıyor? Biz bu ülkede tutuklu bulunan bütün milletvekilleri ve gazeteciler için de adalet talep ediyoruz ve etmeye devam edeceğiz. Bu talebimizin bir gün mutlaka karşılık bulacağını umut ediyoruz” diye konuştu.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr