Süper Lig'in 25. haftasında Beşiktaş'ı ağırlayacak olan Rizespor'da teknik direktör Hikmen Karaman, saygı duyulacak takımlarından biri olan Beşiktaş karşısında alacakları 3 puanın sahalarında kaybedilen puanları amorti edeceğini söyledi. 

Son maçta iyi bir futbol sergileyen Beşiktaş'ın Şenol Güneş gibi çok saygı duyulacak bir teknik direktörleri olduğunu hatırlatan Karaman şampiyonluğa oynayan rakiplerinin çok iyi bir takım olduğunu söyledi. Sahalarında kaybettikleri puanlar olduğunu hatırlatan Karaman, "Kendi sahamızda kaybettiğimiz puanları artıya çevirmek istiyoruz. Hazırlıklarımızı hafta içerisinde rakibimize göre yapıp hem bizi izleyen taraftarlarımıza hem de Türkiye kamuoyuna iyi bir futbol maçı sunmak istiyoruz. Hak edenin kazanacağı bir müsabaka olsun" dedi.

"TEHLİKELİ BÖLGEYE GİRMEDEN LİGİ BİTİRMEK İSTİYORUZ"

Beşiktaş'ın oynadığı futbol nedeniyle saygı duyulması ve tebrik edilmesi gereken bir ekip olduğunu ifade eden Karaman sözlerini şöyle sürdürdü:
"Süper ligde şampiyonluğa oynayan Fenerbahçe ve Beşiktaş'a saygı duymak ve iyi ekipler olduklarını söylemek gerekir. Bu takımlara Medipol Başakşehir ile Torku Konyaspor'u da ilave edebiliriz. Kweuke, Sercan ve İsmael sakatlanmasaydı biz de çok farklı boyutlara gelebilirdik. 2 tane doğru transfer yapabilseydik o zaman ilk 6 içerisinde yer alabilirdik. Diğer takımlarda bu şansızlıklar yok. Eksik oyuncuların yerine yeni takım organizasyonu kurmak 3-4 haftayı alıyor. Biz bu şansızlığı yaşadık. Bunun da formülünü bulduk. Kendi içimizden oyuncular çıkardık. Bu yıl tehlikeli bölgeye girmeden ligi bitiren takım olma unvanını almak istiyoruz. Ligdeki sıralamamızı yukarılara çıkarmak istiyoruz."

"3 PUAN KAYIP PUANLARI AMORTİ ETTİRİR"

Beşiktaş karşısında alacakları 3 puanın kendi sahalarında kaybettikleri puanları amorti ettireceğini belirten Karaman, "Kaybedersek ne olur? O zaman diğer takımların alacağı sonuçlara bakacağız. Bu da iyi olmuyor. Moral motivasyonu, şehrin, medyanın ve futbolcularımız ile bizim havamızı bozuyor. Beşiktaş maçı kolay maç değil. Beşiktaş maçında iyi bir futbol sergilemek ve iyi bir mücadele ortaya koymak istiyoruz. Karşılığını Allah verir" dedi.

KWEUKE BÜYÜK İHTİMALLE SEZONU KAPATTI

Ligin ikinci yarısındaki Gençlerbirliği maçında Kweuke, Sercan ve İsmael gibi 3 önemli oyuncularının sakatlandığını hatırlatan Karaman, "Şu anda Sercan'ın haricinde İsmael de takımla birlikte çalışmalara başladı. Ancak İsmael'in Beşiktaş maçına yetişmesi mümkün görünmüyor. Kweuke büyük ihtimalle sezon sonuna kadar yok. Bu bir gerçek. İsmael'in de gelişmesine bakacağız. Sercan ise hazır hale geldi" dedi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr